Досиетата х
Смъртоносното докосване
Техниката Дим-Мак действа като отрова, въведена в организма на противника, и може да го убие веднага или след време. Брус Ли вероятно е бил задължен на „Триадата”, подозират намеса на китайската мафия в загадъчната му смърт l Килърът, който владее това изкуство, е истинска находка за всяко престъпно общество
.
Енергията „ци”

За да стане човек майстор по Дим-Мак, било необходимо да владее до съвършенство енергията на своя организъм, да умее да управлява жизнената (психическа) енергия - т. нар. „ци" (наричана още ки, прана, ла и т.н. С помощта на вътрешната енергия може да се убие с поглед диво животно или човек. Тази енергия задължително се използва и в бойната практика. Майсторът мобилизира ци, концентрира я и при докосване тя се прехвърля в тялото на противника. Такъв енергийно наситен удар е много по-опасен от обикновения.

Ако в организма се наруши потока ци, а това може да се случи и след въздействието на майсторът по Дим-Мак, се получава разбалансиране на енергийното поле на човека, в резултат на което настъпва болестта.

За това какво значение в бойните изкуства има енергията ци, нагледно свидетелства урокът, който преподал пред ученици притежателят на черен колан по карате Хироказу Каназава. Отначало той разбил с един удар три тухли, поставени една върху друга, а след това взел три нови тухли, сложил ги една върху друга и казал, че сега ще насочи своето „ци" само към средната. Последвал рязък удар, съпроводен с яростен вик, и учениците видяли, че се разполовява само средната тухла.

.
.
.