Депутати масово си правят сайтове
Политици превземат Facebook
“Мрежата” е новата арена за агитация

.
Минчо Спасов чупи рекорда

Pекордьор по брой публикувани статии и мнения е шефът на вътрешната комисия в Народното събрание Минчо Спасов. За лого жълтият депутат си е избрал пасаж от евангелието на Матей от Новият завет, което гласи: "И така, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците". След стотиците публикации на Спасов има и доста люти коментари на редовните му читатели. Често те влизат и в словесна схватка "за" и "против" позициите му. На Спасов често му се налага да потушава страстите. Бившият му съпартиец Атанас Щерев също не отстъпва по брой постинги. Блогът му прелива от материали и мнения.

.
При Цеков няма цензура

Най-новаторското решение за блог на политиците предложи бившият нововремец Борислав Цеков. Той е развил по модерен и динамичен начин личната си страница. Коментарите си подкрепя с видеоматериали, вицове и множество отправки към световните информационни агенции. Посредством банери на линкове Цеков дава възможност да гледаме в реално време новините в 12 известни англоезични телевизионни канали във FreeTube. Няма актуална тема, по която "таралежът" да не е взел отношение. От законите, които разглежда Народното събрание, до проблемите на Българската православна църква и терзанията на младите хора. Цеков не отстранява нито един коментар или мнение под материалите си. Независимо дали читателите му се изказват остро и критично, или положително, бившият депутат нито веднъж не е натиснал бутона "Delete".

.
Червени рози в галерията на Костов

 
 

Лидерът на ДСБ Иван Костов се оказа един от най-върлите привърженици на виртуалната агитация. Над 1500 симпатизанти бистрят въпроси по статиите, които тъмносиният лидер публикува. Самият Костов си е качил 34 снимки. Преобладават срещите му с електората и предизборните му плакати. Фенки на Командира заливат сайта му с десетки снимки на сини и червени рози, карамфили, че и букети. Няма само теменужки. В информацията за себе си Костов е много лаконичен. Споменава накратко само за брака си с Елена и дъщерите. Гордо е отбелязал, че е дядо на две внучета. Иначе партийният лидер не е пропуснал да качи повечето си телевизионни участия като препратки от YouTube Box.

.
.
.