Пореден маниакален случай със спринцовка в София
Терор с инжекция
Възрастен мъж дебне пред блоковете. „Пазете си децата”, предупреждава майката на пострадалия Марчело

.
Спринцовка за педофилите

Преди две години британските власти предложиха крайна мярка - доброволна химическа кастрация за педофили и насилници, за да се предотврати извършването на нови престъпления. Предложението включваше инжектирането на препарата леупрорелин, който подтиска мъжкото либидо. Данните от проведено изследване в европейски страни и някои американски щати, където е въведена химическата кастрация, сочат, че броят на повторните престъпления от аналогичен род е намалял с 50%. Данните от проведено изследване в европейски страни и няколко американски щата, където е въведена химическата кастрация, сочат, че броят на повторните престъпления от аналогичен вид е намалял с 50%, съобщи тогава Sky News.

Също в рамките на борбата с педофилията обект на обсъждане стана и предложението за използване на детектор на лъжата при разпитите на заподозрени в извършване на сексуални престъпления.

Леупрорелинът подтиска мъжките полови хормони. Обикновено се изписва на болни от някои видове рак или на хора, страдащи от хормонални разстройства. Ефектът от медикамента не е необратим. Той действа само в момента на неговия прием. Затова предложението беше препаратът да се инжектира на маниаци, чиято жертва са станали малки деца, всеки месец.

От 1990 г. насам в няколко щата в САЩ действа закон за принудителна кастрация, по силата на който такава мярка може да бъде назначена от съда на човек, който е изтърпял наказание за такива деяния, но на свобода извърши рецидив. В Калифорния химическата кастрация е задължителна за педофилите от 1996 г.

Във Франция от 2005 г. на насилниците с цел предотвратяване на рецидивни престъпления на сексуална основа се дава препарата ципротерон ацетат или им се правят ежемесечно инжекции с леупрорелин.

.
.
.