Планетата на дявола

Интернет
"Червената звезда", "Планетата Х", "Планетата на дявола" - Нибиру има много имена. Споменават я още маите, шумерите, вавилонците и египтяните.
.
Звездата на смъртта
B двойната система WR 104 в сравнително близко бъдеще може да избухне свръхнова, което може да породи силно гама-изригване, насочено директно към Земята. Това твърди астрономът от университета в Сидни Питър Тътхил, цитиран от телевизия Фокс нюз.

"Астрономите смятат звездите от класа Волф-Райе за тиктакащи бомби - обяснява Тътхил.- Когато Волф-Райе стане свръхнова, тя може да изхвърли по посока на нас мощен сноп гама-лъчи. При такъв взрив Земята неминуемо ще бъде засегната. Доколкото първоначалната взривна вълна ще се движи със скоростта на светлината, нищо няма да може да ни предупреди за нейното приближаване."

Изхвърлянето на гама-лъчи е най-мощния от всички възможни взривове. За съжаление това се случва пряко по оста на системата. Ето защо планетата ще се окаже пряко под огъня.

"Това е първият от известните ни обекти, който може да излъчи гама-лъчи срещу нас - потвърждава астрофизикът Адриан Мелът от Канзаския университет в Лорънс.- И разстоянието со системата е застрашаващо близко".

Макар че не може да разнесе Земята на парчета, избухването на свръхнова може да доведе до масово унищожение и дори до пълно изчезване на живота на планетата. Гама-лъчите няма да могат да проникнат в атмосферата достатъчно дълбоко, за да изгорят почвата, но могат химически да изменят стратосферата. По сметките на Мелът, ако WR 104 изстреля към нас сноп с продължителност около 10 секунди, то гама-лъчите ще ни лишат от 25% от озоновия слой, който ни защитава от вредоносните ултравиолетови лъчи.
.
.
.