Бойка починала в адски мъки. За часове се подула, тялото й станало на бучки
Смърт след нанодиамант
Не може български професор да ме лъже, вярвала болната

Бойка, отиваща на операция от рак на гърдата …
.
Носят илача от Москва срещу 60 евро

Указанията към продукта са принтирани и захванати с телбод. Срещу графата "регистрационен номер" има празно поле.
Ампулата с кафявата течност, наречена "Ставринол".
Чудодейният лек нашумя след репортаж на Нова телевизия преди десетина дни. От понеделник "Телеграф" алармира, че обстоятелствата около "откритието" на пенсионираният от БАН Ставри Ставрев са, меко казано, скандални.

Неизвестен мъж предлага една ампула от течността за 60 евро, цената, която платил, за да се сдобие с продукта в Москва. Той твърди, че негов познат закупил препарата от офиса на фирмата в руската столица на 21 февруари. Той го получил от него на летището на следващия ден.

Човекът, който продава "Ставринол", обяснява, че го купил за дядо си, който имал рак на белите дробове и бил в последен стадий на болестта. Заради различни причини, които мъжът не е посочил, дядо му нямало да бъде подложен на химиотерапия и следователно течността с нанодиаманти нямало да му трябва. "Ставринол" трябвало да се приема само при химиотерапия.

"Цената, на която лекарството е закупено, е 60 евро. Това е и цената, на която аз го продавам. Нямам намерение, нито желание да правя търговия или да печеля от него", пише още мъжът. Той е оставил имейл за връзка и няколко снимки на препарата и указанията към него. На фотосите се вижда, че течността е кафява на цвят и е поставена в ампула, каквато може да се вземе от аптеката. Около нея е увито и залепено напечатано на WORD и изпринтено парче хартия, на което има размазани думи на руски. Датата за годност е дописана с химикалка. Самата хартия пък изглежда мазна и цялата е подгизнала, тъй като ампулата не е херметически затворена и е пропуснала от течността. Шишенцето със "Ставринол" няма опаковка, а е увито в найлон.

Указанията към продукта по същия несериозен начин са принтирани и захванати с телбод. Срещу графата "регистрационен" номер има празно поле.

"Ставринол" не е изпитан в България - нито клинично, нито доклинично. У нас не е тестван на хора. Ставрев твърди, че това е направено в Русия. В списъка на регистрираните като лекарства продукти в Русия обаче "Ставринол" няма. Въпреки това, на приложените към ампулата листа пише, че препаратът се продава в с рецепта в аптеките.

Веднага след публикуването на обявата във форумите, човек на "Телеграф" се опита да се свърже с продавача и да купи лекарството, за да го даде за изследване. Ампулата обаче вече беше продадена.
.
.
.