Книгите
“Цинкограф” разкрива лицемерието на прехода
.
Бегбеде раздава автографи в София

 
Фредерик Бегбеде е от малкото хора, които се гордеят със своето уволнение. Защото то е резултат на откровеността, с която той разкрива тайните на рекламния бизнес в романа си „9,99". Заради него той загубва мястото си в престижна агенция, но пък спечелва друго - уважението на милиони читатели по света. С много точен поглед върху нещата от живота са написани и другите му книги - „Мемоари на един откачен младеж", „Любовта трае три години" и „Почивка в кома" /ИК „Колибри"/, която от днес е на книжния пазар у нас. За нейната премиера на български език Бегбеде пристигна в София и ще раздава автографи днес от 18 часа в книжарница „Пингвините" в подлеза на Ректората. С много ирония, прямота, но и известна доза снизходителност авторът описва света на разглезен 27-годишен мъж, който посещава любимото си заведение „Кенефа" с 6 презерватива, готов да флиртува и да се забавлява. Но въпреки циничното си отношение към жените той мечтае за истинска любов. Бегбеде разкрива не само раздвоението на този тип хора, но и въобще света на младежите, които изпълват своя живот с фалшиви разговори, лицемерни приятелства и много самота.
.
Излиза истинската история на Робин Худ

 
Hа Хауърд Пайл много продуценти дължат първите си милиони, защото въз основа на неговата книга те филмират историята за Робин Худ с огромен успех. Пайл е първият, който поставя началото на митологията за героя от Шеруудската гора. Романът му излиза през 1883 г. и веднага предизвиква вниманието не само на читателите, но и на историците. Това се дължи на факта, че за разлика от баладите, в които Робин е описан като най-обикновен разбойник, в книгата на Пайл той е истински герой - защитник на бедните и борец срещу потисничеството. „Робин Худ" /ИК „Персей"/ излиза за първи път на български. Досега са издавани няколко други книги за него, а тази е позната само като адаптация за деца в съкратено издание. В англоезичния свят още първият є тираж е разграбен за няколко дни и успехът е феноменален не само в Европа, но и в Америка. Това позволява на режисьорите да превърнат Робин Худ в един от най-известните филмови персонажи - благодарение на актьорските превъплъщения на Дъглас Феърбанкс, Ерол Флин, Шон Конъри, Джулиано Джема, Кевин Костнър, Ръсел Кроу и още много други изпълнители в повече от 50 продукции.
.
Японец описа магията на водата

 
Bъзможно ли е водата да променя своята структура под влияние на хората около нея? Не само че е възможно, но дори и винаги така, твърди световноизвестният японски учен Масару Емото. Той нашумя след като по чисто научен път доказа, как всеки човек може да въздейства на водата и така да подобри не само своето здраве, но и екологичните проблеми на планетата. Емото е сред основните инициатори на Световното десетилетие на водата, което започна през 2005 г. и е насочено към опознаване на този ресурс. „Наше задължение е - обяснява той - да внесем промяна чрез своите мисли, думи и молитви, да се обичаме и чувстваме благодарност едни към други." В книгата си „Истинската сила на водата" /ИК „Бард"/ той споделя своите дългогодишни експерименти, които впечатлиха учените по цял свят. Емото описва още как може да се използва тази течност за лечение и съживяване на жизнените сили. Книгата е допълнена с десетки снимки, които показват как се променят кристалите под влияние на различни външни фактори.
.
Рафи възкреси размириците в Армения

 
Kак са живели хората преди 17 века в Армения, Византия, Персия и Сирия? Доколко техните любовни чувства, страдания и надежди приличат на днешните? Това са част от въпросите, вдъхновили Акоп Мелик-Акопян, известен като Рафи. Роден в Иран и живял между 1835-1888, той е автор на най-добрия исторически роман, посветен на арменския народ. „Самвел" /ИК „Сиела"/ излиза за първи път на български език, но досега той има стотици издания в цял свят. По много автентичен начин Рафи възкресява действителността от четвърти век в един от най-размирните райони през този период - Армения. Хиляди са хората, чиито имена историята не помни, но които проявяват забележителна воля и кураж да издържат на размириците и агресията от други държави. Рафи описва и интригите в политическите среди на Византия, деспотичните амбиции на Персия, както и вярата и упоритостта на десетки етнически и религиозни общности, които променят историята. На фона на тези политически събития Рафи рисува своите герои, наследници на древна култура, на които нищо човешко не е чуждо - любов и изневяра, родолюбие и предателство, почтеност и лицемерие, благородство и бездушие.
.
Топ 10 Най-продавани книги според “Пингвините”
1.  „Подсъзнанието може всичко",  Джон Кехоу

2. „Мисия Лондон",  Алек Попов

3. „Буря се надига",  Р.Джордан, Б. Сандърсън

4. „Непокорна",  П. С. Каст, Кристин Каст

5. „Алиса в Страната на чудесата",  Луис Карол

6. „Листопад",  Решат Нури

7. „Изгубеният символ",  Дан Браун

8. „Истинската сила на водата",  Масару Емото

9. „Тайнствената сила на пирамидите", Богомил Герасимов

10. „Осъществи целите си с НЛП",  А. Линден, К. Перуц
.
.
.