Досиетата Х
Завръщането на Худини
Всяка година на Хелоуин ентусиасти викат духа на илюзиониста. $10 000 давала вдовицата му на всеки, който осъществи контакт с него. Смъртта му е загадка, подозират, че в болницата е бил инжектиран с експериментален серум

nepszava.com
Хари Худини с майка си Сесилия и съпругата си Бес.
.
Полската църква заклейми „сатанинския” празник
Дни преди празника на Вси светии полската католическа църква остро разкритикува “сатанистките” според нея практики на Хелоуин, предаде Франс прес.

Внесената от САЩ традиция на Хелоуин, която набира популярност сред младите, е “плод на разпространението на окултизма и магията”, заяви църквата в сайта на варшавската архиепископия. Тази традиция “се корени в езическото почитане на духовете и на един келтски бог на смъртта. Основателят на модерния сатанизъм Антон Лавей твърдял, че нощта на 31 октомври срещу 1 ноември е най-големият луциферски празник с множество окултни прояви на насилие. Църквата открито осъжда подобни практики”, се казва в изявлението.

“Под претекст за забавление се канят деца, младежи и възрастни да практикуват окултизъм, което е в противоречие с учението на църквата и призванието на християнина”, се казва още в изявлението.
.
.
.