Комуникация
Говори с мен
Самотни лондончани подеха инициатива за улични запознанства

Дейвид Блекуел и Поли Акхърст са основатели на кампанията „Говори с мен”.
.
Полезно е за здравето
Общуването с непознати прави хората по-щастливи. Това установиха учени от Чикагския университет. Резултати от изследването им са публикувани на сайта на Американската психологическа асоциация.

Учените провели експеримент, за да изяснят как общуването с непознати влияе върху живота ни. Те накарали хора, които редовно пътуват с влакове и автобуси, да общуват с тези, които се окажат в транспорта заедно с тях, да се опитват да установят контакт и да завържат разговор. Всички участници разказали, че когато разговаряли с непознати, пътуването било по-приятно. Сред тях имало и темерути, които никога преди не практикували това. Ето защо, правят извод учените, схващането „човекът е социално животно” е меродавно дори в по-голяма степен, отколкото сме свикнали да мислим.
.
Жителите на Уелс най-бързо казват “Обичам те!”

forestwonderz.com
Признанието в любов не е чак толкова трудно.
Жителите на Уелс са британците, които най-бързо отронват фаталното признание в любов “Обичам те!”, установи анкета, цитирана от в. “Дейли мейл”.

При средна “норма за влюбване” от 112 дни за Обединеното Кралство, уелсците доста съкращават сроковете и то с цели 50 дни! В края на хитпарада са лондончани. На тях най-трудно им се откъсват от устата двете малки думички. Те ги бавят с 63 дни повече от средната норма и признанието в любов им отнема почти половин година.

Шотландците са вторите по неохота да признаят за стрелите на Амура - на тях това им отнема 154 дни, докато признаят за любовната рана. Когато пък са влюбени, те най-рядко казват на човека до себе си, че го обичат - само три пъти седмично.

Британците от югоизточната част и от югозападната част на Великобритания също са пипкави в декларирането на чувствата си, установи агенцията за онлайн запознанства ЕHarmony, поръчала изследването.

Любовта разцъфтява за по-малко от четири месеца в Западен Мидландс,в Северна Ирландия, в Йоркшър, в Източен Мидландс, в Източна Англия, в Североизтока и в Северозапада. Два пъти по-вероятно е мъжете първи да се обяснят в любов и да си спомнят деня, когато са го направили.

Изследването констатирало, че романтичните връзки по-бързо избуяват в провинцията, отколкото в големите градове. Когато са влюбени, жителите на Източна Англия доверяват на партньорите си че ги обичат по 21 пъти седмично, следвани от сънародниците си от Югоизтока - 20 пъти . А що се касае до уелсците, те нашепват любовните думи само 14 пъти седмично, но си имат специална дума за това - cariad.
.
.
.