Досиетата х
Хайка за извънземни

Милнер и съпругата му в инициативата „Ледена кофа”.
.
Японското правителство се отрече от летящите чинии
Японското правителство вече не вярва в летящи чинии, въпреки че преди време не изключваше съществуването на НЛО, съобщи преди няколко месеца Франс прес. Министърът на отбраната на страната заявил в парламента, че никога не е чувал за нарушаването на въздушното пространство на Япония от малките зелени човечета, предаде БТА като се позова на агенцията. “Когато нашата отбрана открие присъствието на НЛО във въздушното ни пространство, винаги се изпращат изтребители, за да го прехванат”, посочил Ген Накатани. „Нашите бойци понякога се натъкват на птици и на други летящи обекти, различни от самолети, но доколкото знам никога не са откривали НЛО, а само обекти със земен произход!”, допълва той.

Ген Накатани е известен като съвестен държавник, който много добре познава материята, за която отговаря. Накатани е трябвало да отговори на странно запитване, отправено от сенатор Антонио Иноки.  Законотворецът, който е бивш кечист и никога не се разделя с червения си шал, направил парламентарно питване дали Япония не е по следите на марсианците и дали се правят проучвания в тази насока. Самият Иноки уточнява, че преди време самият  се е натъкнал на неидентифициран летящ обект.

Това не е първият път, в който японското правителство се произнася по тези трънливи въпроси. През 2007 година Министерският съвет прие решение, по силата на което не се потвърждаваше съществуването на НЛО. В същото време тогавашният правителствен говорител Нобутака Машимура и министърът на отбраната Шигеру Ишиба бяха казали, че в личен план не споделяли това виждане.
.
.
.