Държавният глава разчиства администрацията на "Дондуков" 2
Президентът налага свой посланик в Гърция
Андрей Караславов заминава за южната ни съседка, въпреки че “Дондуков” 1 държи на кандидатурата на Илко Шивачев

.
Кой е Андрей Караславов
Шефът на кабинета на Георги Първанов Андрей Караславов е роден през 1948 г. През 1972 г. завършва "Международни отношения" в Московския институт по международни отношения. През периода 1974-1977 г. работи последователно като стажант аташе, аташе и трети секретар в МВнР, отдел "Западна Европа". От 1977 до 1980 г. е трети секретар в посолството в Бон, ФРГ. В следващите осем години е в отдел "Международен" на ЦК на БКП, а след това - съветник и пълномощен министър в посолството ни в Бон, от юли 1990 до март 1991 г. е временно управляващ посолството. След тригодишно прекъсване през 1993 г. отново се връща в МВнР. От 1995 до 1997 г. е началник на кабинета на министъра на външните работи, а от април до септември 1997 г. е пълномощен министър, временно управляващ посолството на Република България в Стокхолм, Швеция. Владее 4 езика - немски, английски, шведски и руски. Женен, с две деца.
.
Половин година без посланик в Атина - няма проблем!
“Посланическото място в Атина ще бъде заето в най-скоро време", заяви за "Политика" говорителят на Министерството на външните работи Димитър Цанчев. Според дипломати забавянето на избора на български представител в южната ни съседка е свързано с провеждането на президентските избори през октомври. "Отношенията ни с Гърция не са пострадали от отсъствието на посланик", смятат те. За най-важните проекти от рода на споразумението за петролопровода "Бургас-Александруполис" успешно се включи президентът Георги Първанов.

"Не виждаме проблем в продължилото повече от половин година "безвластие" в българското посолство в Атина", казаха за "Политика" от гръцкото посолство.
.
.
.