Кънчовците служат на Фабриката за фалшиви новини
Още са на хранилка в куха фирма на Цветан Василев

.
Живеят в палати за милионии

Струма
Вилното селище на Кънчо Стойчев, където той отдъхва всеки уикенд.
bTV
На двора на къщата на Райчев би завидял всеки.
Кънчо с имение край Мелник, Андрей се шири в къща за €1 млн. в Бояна

Политика

Кънчо Стойчев има внушително селско имение в санданското село Зорница, а Андрей Райчев се шири в къща за 1 млн. евро в Бояна. Това са само част от множеството имоти, които двамата социолози имат.

Имението на Стойчев е внушително и е достойно за богаташ - герой от някой латиноамерикански сериал. Социологът започва да гради чифлика си, като от 2009 г. нататък изкупува десетки ниви от дребни собственици в села в община Сандански, става ясно от справка в Имотния регистър.

Той си харесал мястото на път за Мелник и вече е горд стопанин на 600 декара, като е платил минимум 180 000 лв. само за земята. Върху част от нея е захванал строителството на затворен комплекс с 11 каменни къщи в смесица от мексикански и средиземноморски стил, има дори калдъръмен площад с шадраван по средата, часовникова кула и други екстри, които придават на мястото вид на латиноселце. Нощувката и храната в комплекса са може би сред най-скъпите преживявания от този род в страната. Чаша кафе струва 5 лева, толкова е и чашата минерална вода. Топла супа на обяд и вечеря се предлага на цена от 30 лева, а основно ястие не може да се намери под 50-70 лв. Наемът на една къща за гости също е внушителен – между 500 и 700 лв.

Имението му е туристически обект с винарска изба, има водоем за спортен риболов и други малки екстри. Стойчев имаше намерение да строи и голф игрище, но то пропадна. Социологът първо изгради минирезиденция, която почти всеки уикенд ползва заедно със семейството си. Засади и 5 декара лозов масив, а към него добави и ферма за кокошки и малък краварник с няколко животни. През 2015 г. поиска да прекара водопровод от минералния извор от с. Левуново до с. Зорница с трасе от около 14 километра. Получи благословията на тогавашния общински съвет в Сандански, чийто председател по онова време беше Явор Аргиров, а кмет беше Андон Тотев.

Жители от Левуново обаче не приеха добре идеята да им вземат минералната вода и на два пъти окупираха залата на общинския съвет в знак на протест, че не дават „златото” им да се изнася. Протестът им не бе чут от местните парламентаристи и те дадоха право на социолога да прекара водопровод и да ползва минералната вода. Решението на общинския съвет бе оспорено в административния съд в Благоевград, но пак бе обявено за законосъобразно. След като станало известно, че минералната вода ще загуби от лечебните си свойства заради дългия път, който трябва да измине до комплекса в Зорница, социологът Стойчев се отказа от идеята за минералния водопровод.

Андрей Райчев пък и досега бяга от отговор на въпроса откъде има пари да се шири в къща за 1 млн. евро в Бояна. Социологът купува и имот в Бистрица през 2012 г., както и парцели на различни места в столицата. Семейството му е притежавало и цяла сграда на столичния бул. „Цар Борис III”, както и апартаменти. През 2013 г. е продал апартамент от 50 квадрата в един от най-скъпите квартали на София - „Белите брези”, а четири години по-рано дарява на една от дъщерите си жилище от 52 кв. в центъра на столицата. Синът на Стойчев и една от дъщерите на Райчев пък имат общ хотел в Якоруда в близост до ски писта, като базата е запълнена чак до септември.
.
Райчева и Стойчева управляват „Галъп”
Този „Галъп” не е онзи „Галъп”, писа „Телеграф” преди време за социологическата агенция, която Кънчовците ползват за основна трибуна на изявите си. Причината е, че едва ли има човек, когото да спрете на улицата по целия свят, който да не каже, че е чувал за известната социологическа агенция "Галъп". Тънката разлика е, че американската компания, основана от Джордж Галъп в средата на 20-и век, която е един от пионерите в измерването на електоралните нагласи и в днешно време има клонове по целия свят, няма нищо общо с фирмата, зад която се крият Кънчовците. Напротив - "Галъп инк" дълги години води съдебни битки с ББСС-БГ, в която Кънчо и Андрей са съсобственици, за това, че използва името им неоторизирано, предлагайки услуги в идентична сфера като истинската фирма "Галъп". На всичко отгоре през годините двамата схемдажии правят цяла плеяда фирми с „Галъп” в наименованието, които в различни периоди използват. Последната актуална - „Галъп интерненшънъл болкан” ЕАД (да не се бърка с едноименната, но ЕООД, която в момента е в ликвидация), е тази, посочена в ЦИК като преброител на парламентарния вот през пролетта. В този „Галъп” Райчев няма нищо общо – еднолична собственост е на Кънчо Стойчев. Представляващ е Първан Симеонов, а в борда на директорите са 22-годишната Ружа Андреева Райчева и 25-годишната Лилия Кънчева Стойчева.
.
Храненици на комунистическата пропаганда

„София прес” е подарена за частно ползване на фамилия Райчеви.
Венцел Райчев
Пипалата на рода Райчеви забогатяха на гърба на държавата

Политика

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев буквално са откърмени с пропагандата. Макар и двамата да са известни под общото малко име Кънчовците, на практика фамилията, която може да им бъде причислена, е Райчеви, благодарение на знаменития татко на Андрей.

Покойният вече Венцел Райчев е

истински кадър на тъмночервената номенклатура

Комунист от малък, Венцел е член на РМС, активен борец против фашизма и възпитаник на Москва. Като журналист и преводач десетилетия наред се занимава с разпространение на комунистическата пропаганда, докато в бурните години на Перестройката успява да оглави Светая светих на този ресор - агенция “София прес”. С неоценимата помощ на своя покровител Андрей Луканов Венцел Райчев успява не само да придобие едноличен контрол над богатата държавна структура, създадена, за да прославя успехите на БКП по света, но и в мътните времена на прехода успява да я източи. Именно при Луканов “София прес” се отказва от държавна субсидия, но по този начин си издейства и свободата никой от изпълнителната власт да не я контролира. В началото на 90-те Венцел Райчев създава митичната фирма “Планета 999”, в която дял има “София прес”, но държавата в лицето на агенцията участва само с предоставяне на ресурси - имоти, техника, кореспондентски бюра по света. В същото време „Планета 999” използва активите пак по предназначение - пропаганда, само че вече в полза на новите силни на деня. Чрез държавните активи Райчев създава поредица от медии, рекламни агенции, издателства и все облагодетелствани са неговите деца.

Кънчо Стойчев може и да е потомък на уважаваните сценаристи и писатели Братя Мормареви, но от талантливия си баща Марко май е наследил

само хумора, който предизвикват неговите прогнози

Венцел Райчев е истинският негов бащица, тъй като не само му предоставя офиси за първата му частна социологическа агенция (където Андрей е зам.-шеф), но и му осигурява хранилка от държавната “София прес”. Рекламната агенция на Кънчо „Провижън” буквално прибира лъвския пай от рекламите на “София прес”. В същото време синът Андрей е на държавна работа - шеф на статистическата агенция НЦИОМ. Благодарение на хлабавите закони и силното рамо на Луканов Райчев хем е шеф на държавната НЦИОМ, хем развива частната си социологическа агенция, използвайки високия си пост. Така, вместо да им връчи червени куфарчета, пълни с пари, Луканов дава на Кънчовците ключовете към активи на държавата, благодарение на които днес двамата социолози могат да се похвалят като милионери с успешен частен бизнес. Андрей Райчев, разбира се, не дава вид на мултимилионер, тъй като традиционно се явява на публични места с вехти и захабени дрехи, за да заблуди хората, че е обикновен научен работник, а не червен велможа и богаташ.
.
Имат голф комплекс за 35 млн. евро

Комплексът за голф „Блексирама“ се разпростира върху 1000 декара площ между Каварна и Балчик.
Ако някой си мисли, че „социолог” значи човек, който обикаля с тефтер и химикалка в ръка и разпитва хората по улиците, то определено трябва да види фирмената история на Кънчовците. Андрей Райчев е имал пръст в 32 компании и е бил в управата на 27 фирми. По-нисичкият му ортак определено обаче е по-чевръст. Историята свързва Кънчо Стойчев с участие в управлението на цели 44 компании и собственост в 37. Направо е невероятно как им остава време да питат обикновените хора за мнението им. Освен със стволови клетки бизнесът им е свързан със строителство, ресторантьорство, реклама, издателство, медии, но безспорно перлата в короната им е голфът. Те притежават уникалния комплекс за голф „Блексирама”, разпрострял се върху цели 1000 декара между Каварна и Балчик. Цялата инвестиция в комплекса надхвърля 35 милиона евро. Дизайнер на игрището за голф е живата легенда в този аристократичен спорт Гари Плейър. В комплекса се предлагат над 25 модела двуетажни вили по дизайн на европейски и американски архитекти. Цялостният проект е за около 400 къщи. „Това са хора, които станаха доста заможни и богати в годините на прехода, а това не става случайно”, каза преди години по техен адрес Цветан Цветанов, който по това време заемаше поста министър на вътрешните работи.
.
.
.