Антъни Иванов - българският Фелпс
Младата ни надежда в плуването избира между 4 университета в САЩ, но мечтае да се състезава за България

На финала на 200 в бътерфлай Антъни Иванов бе единственият младеж в компанията на далеч по- опитни плувци.
.
Получи автограф от идола си
За 18-ия рожден ден на 17 юли т.г. Антъни Иванов получи безценен за него подарък - снимка с автограф от идола си Майкъл Фелпс. Направи му го негов чичо от Лондон, където най-титулуваният олимпиец сътвори през 2012 г. поредния си подвиг. Иначе за пълнолетието Антъни няма купон, а две тренировки и почерпка с фрешове със семейството.

Преди 3 години младият плувец спечели благотворителния търг на Нина Рангелова, организиран на държавното първенство, като купи фланелка на Куршума от Балтимор от завръщането му в плуването в Гран при на Меса (САЩ). Сумата от 203 лв. беше еквивалент на времето, което Иванов беше дал на коронната си дисциплина (2:02,57 мин.) на силния турнир „Комен Къп” в Израел.
.
Кръстен е на актьора Антъни Хопкинс
Мнозина смятат, че младият талант е кръстен на любимеца на баща му - олимпийския шампион на 100 м бътерфлай от Сеул 1988 Антъни Нести, но истината се оказва друга.

"Не съм кръстен на Нести, въпреки че баща ми му е голям фен (бел. ред. - Антъни Нести му писа лично с предложение да се присъедини към университета във Флорида). Всъщност съм кръстен на Антъни Хопкинс. А дилемата за избор на име е била между неговото и това на друг голям актьор - Антонио Бандерас", разказва с усмивка Антъни.
.
.
.
.
Спортът: други материали