Активи за 30 млрд. лв. са окрадени при скандалната приватизация по времето на Иван Костов
Погват далаверите с РМД-тата
Променят давностния срок със спецзакон, за да може виновниците за грабежа да си понесат отговорността

Бойко Кичуков
Иван Костов е архитектът на на най-скандалните приватизационни сделки у нас.
.
Бойко Борисов: Няма да има пощада за никого
Нас ни набеждават за протекъл саниран блок. Който от ГЕРБ е нарушил правилата, си носи отговорността. Обвиняват ни, че не седим зад кадрите си. Но така показваме че сме различни от БСП. Че сме по-добри”. Така премиерът Бойко Борисов коментира намеренията на държавата да започне ревизия на приватизационните сделки.

„Ще им върнем всичко от приватизацията до грабежите. Пощада няма да има за никого в парламента. Какво си мислят, че ние сме от 7 г. партия и ще ни обявяват нас за корумпирани, а те с целия им грабеж десетилетия са чисти”, заяви още министър-председателят.

Над 30 млрд. лева са били откраднати по време на криминалната приватизация. Въпреки това досега няма нито един наказан за нея, обяви Борисов, като настоя за ревизия на раздържавяването и отпадане на давността за наказване на виновниците за грабежа.

Борисов беше в Бургас, където свика кризисния щаб за борба с щетите от наводнението, провери разширяването на пътя Бургас - Слънчев бряг, а по-късно участва и в регионалната академия на младежката структура на ГЕРБ.

Именно пред младежите министър-председателят обясни, че партията ГЕРБ не я е имало, когато се е приватизирало, а тогава милиарди са погубени и откраднати.
.
Разбойническото раздържавяване опасно и за екологията
В бившия завод “Полимери” в Девня е извършена една разбойническа приватизация, а резултатът е екологична бомба. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди три месеца, докато заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев инспектира запуснатия химически комбинат.

Именно в късното лято стана ясно, че поне 10 месеца ще са необходими за пълното рециклиране на опасния химикал трихлоретан, който продължава да се съхранява в корозирали цистерни на територията на завода. Този химикал продължава да застрашава живота и здравето на хората в района и днес.

Аз съм убеден, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, ще си получат заслуженото, коментира тогава Борисов. Той е разговарял с главния прокурор Сотир Цацаров за случая, който пък го уверил, че делата са “доста напред”.

Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че разследването за “Полимери” срещу неизвестен извършител да е срещу известен, заяви още министър-председателят.

“Всичко това е разграбено, унищожено, а пък собствениците имат “Мерцедес” и “Майбах”, и ми дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но продължаваме да плащаме”, обясни Борисов. Премиерът не скри разочарованието си, че заводът е бил разграбен, активите са останали при частниците, а вредният отпадък е останал за данъкоплатците. По думите му разходите в момента за охрана на обекта, ток, вода и наблюдение са за сметка на държавата. Премиерът коментира, че има десетки други такива случаи в страната.
.
.
.