Скандали
Вальо Топлото стана В.Д.
Бившият шеф на Топлофикация с прикрито име заради закона за защита на личните данни

Бойко Кичуков
Вальо Топлото излезе от затвора на 8 февруари тази година, но срещу него се водят още дела.
.
Нови 4 тома доказателства срещу Иванчева

Александър Петров
Десислава Иванчева (вляво) и заместничката й Биляна Петрова в съда.
На заседанието на съда във вторник, 5 юни, постъпиха нови 4 тома с доказателства по делото срещу арестуваната за корупция кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Междувременно Апелативният специализиран съд за втори път отложи решението си дали да отстрани от длъжност обвинената във вземане на подкуп от 70 000 евро Иванчева.

Адвокатите на арестуваната кметица ще трябва да се запознаят с материалите до четвъртък. За тогава беше насрочено поредно заседание, което бе след редакционното приключване на броя.

Предишният опит на спецпрокуратурата да отстрани Иванчева от поста се провали отново заради искане на защитата да изчете материали по делото.

Държавното обвинение иска Иванчева да напусне поста си, след като стана ясно, че от килията си в ареста тя е издала заповед за уволнението на заместника си Румен Русев, който е един от основните свидетели срещу нея.

Миналата седмица Столичният общински съвет обаче избра именно Русев за изпълняващ длъжността районен кмет, след като заместника й Владимир Клисуров си подаде оставката.
.
Наказания и оставка в ДПС заради Владо Кузов
Издадената членска книжка на Владимир Кузов е невалидна и той вече не е член на ДПС. Това съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията във вторник.

„За всички нас ДПС е кауза. Ние изповядваме общочовешки и европейски ценности. Компромис с ценностите не правим”, заяви Карадайъ. Той поясни, че разбрали от медиите за казуса с приемането в редиците на партията на лице, осъждано за педофилия. Направена била проверка, която установила нарушения на усилията и реда за приемане на нови членове, заложени в устава на ДПС.

Затова е имало и заседание на Областния съвет на ДПС в София град. Едно от решенията е именно това, че членската книжка на Кузов е невалидна. Другото решение е за освобождаване на Антон Тепавичаров като шеф на местната организация в район Оборище, където Кузов бе приет. Третото решение е за изключването на Тепавичаров от ДПС.

Карадайъ обясни още, че оставка е подал и председателят на Областния съвет на ДПС в София град Нихат Кабил.
.
.
.