Книгите
Книжарницата – една споделена любов
Как една учителка по литература открива светилище, което подтиква хората към откровения, разчита мълчаливи послания и лекува душевни рани

Terres d'Aventure
Ерик дьо Кермел е журналист по професия, издател на природонаучни списания. „Книжарката от Площада на билките” е първият му роман.
.
Неуморим тандем в пакостите

Reading Rockets
Мак Барнет умее да забавлява и сближава децата и родителите, без да ги поучава.
Майлс Мърфи и Найлс Спаркс са отново на линия, но вече в пакостнически тандем.
Положението се влошава във втората книга за популярните пакостници Майлс и Найлс! Този път колоритните герои на Мак Барнет ще трябва да извършат куп пакости, за да прогонят новия училищен директор – не кой да е, а Баркин-Старши, бащата на познатия ни от първата част директор Бари Баркин, който създаде на Майлс и Найлс редица главоболия. С новия дразнител в училище летвата е вдигната много високо и на двамата професионални пакостници ще им се наложи да се постараят доста, ако искат да постигнат целта си. Подобно на първата книга, и „Майлс и Найлс 2. Положението се влошава” (ИК „Сиела”) съдържа илюстрации от оригиналното американско издание, чийто художник е Кевин Корнел.

Завръщаме се в китното Йони Вели с неговите тучни зелени хълмове и множество крави, които не спират да мучат. Професионалните пакостници Майлс Мърфи и Найлс Спаркс са отново на линия, но вече са тандем. При това завиден! Този път, за да затвърдят напълно имиджа си на най-щурите пакостници в града, двете момчета ще трябва да се справят с особено коварен съперник. Като представители на тайния клуб от двама, познат на тях и само на тях като „Пакостниците”, Майлс и Найлс имат тежката задача да се изправят пред… директор Баркин. Но не добре познатия ни Бари Баркин, който с лека ръка отмени тематичните дни на шантавата коса и на мустаците, смятайки ги за „глупави”, а неговия баща – Бертранд Баркин, който се завръща в училището, за да въдвори (още повече!) ред и дисциплина! На Майлс и Найлс ще им се наложи здравичката да се потрудят, за да измислят нови, още по-големи пакости, с които да прогонят злия Бертранд Баркин и да върнат стария директор на поста му. И те са напълно готови да го направят, дори и ако планът им включва съюз не с друг, а със самия бивш директор Бари Баркин.

Едновременно забавна, лудешка и позитивна, „Майлс и Найлс 2. Положението се влошава” на Мак Барнет прокарва също и сериозни теми като проблемните и често охладнели отношения родител-тийнейджър, как нещата винаги могат да станат по-зле (но и по-добре), защо е полезно възрастните също да се учат от децата, а не само да им размахват поучително пръст, и др.

Мак Барнет е бестселъров автор на „Ню Йорк Таймс”, известен със забавните си и любими на милиони деца по света истории. Книгите му са продали повече от 1 млн. копия в САЩ и са преведени на над 30 езика. Носител е на редица престижни награди за детска литература, а поредицата за Пакостниците е сред най-обичаните и четени съвременни детски книги.
.
Кошмари на изгубен остров

Няма по-ужасен ад от този, сътворен от хората!
Този терен, предназначен за секретни експерименти, не се появява на картите. Но щом контактът с тайнствения остров е изгубен напълно, на него са изпратени специални части. Може ли нещо да ги подготви за ужаса, който ще открият там?Ако търсите шеметно забавление отвъд всяка мисъл и логика, „Адският остров” на Матю Райли (ИК „Бард”) е тъкмо като за вас!

И това не е всичко, както се казваше в една популярна реклама. Предстоят още шеметни мигове с: „Джак Уест-младши и каската на героя”, „Комплекс 13”, „Мъртвият принц”, „Лош ден във Форт Браг”... Матю Райли, дами и господа!
.
Сатанински любовен триъгълник

Умен и напрегнат трилър, изследващ усложненията в брака и непредвидимите последици от тях.
Един мъж, годеницата му и ревнивата му бивша съпруга, която отчаяно се стреми да възпрепятства втория му брак, съставляват сложния любовен триъгълник в „Съпругата помежду ни”, завладяващ трилър от Гриър Хендрикс и Сара Пеканен (издателство „Колибри”). Но дали всичко е такова, каквото изглежда? Или сме заблудени да мислим, че нещо е реално, когато то не е?

Историята е разказвана от името на Нели и Ванеса, които са обичали един и същ мъж. Ричард е очарователен, щедър, финансово независим, с налагаща се самоличност. Кара Нели да се чувства защитена. Колкото до Ванеса, някогашната любов е изместена от неприязън и недоверие. А също и от страх. Но кой кого наблюдава? Кой кого манипулира? Кой е агресорът и кой жертвата? На кого да вярваме?

Сара Пеканен има предишни романи, също белязани от неочакван обрат в сюжета. В тази книга нейна съавторка е начинаещата Гриър Хендрикс, която работи над две десетилетия като редактор. Текстовете й са публикувани в Ню Йорк Таймс и Пъблишърс Уийкли.
.
.
.