Технологии
Дрон замества пчелите
Dropcopter увеличава опрашването с до 60%

.
Pitbull в режим заглушаване

Новият Pitbull тежи 775 гр. без батерията и може работи до 20 часа в режим на готовност или до два часа в режим за заглушаване.
MyDefence
Wingman 103 е с тегло от 735 грама и има обхват до 2 километра.
Предлагат се, различни преносими устройства за заглушаване на дронове, но обикновено това са големи пушки, които са неудобни за носене на големи разстояния. Новият Pitbull обаче, е предназначен да се носи от войници в продължение на часове.

Изработен от датската фирма MyDefense, Pitbull тежи 775 гр. без батерията и може работи до 20 часа в режим на готовност или до два часа в режим за заглушаване.

Потребителите могат ръчно да активират устройството, след което вътрешните насочени антени започват да излъчват заглушаващи радиосигнали в честотите 2.4GHz, 5.8GHz и GNSS (Global Navigation Satellite System), на разстояние до 1 км.

Скоро ще се предлага и външна антена, покриваща допълнителни честоти. Тези сигнали ще заглушат сигнала от дистанционното управление на вражески дрон, без да пречат на системата за радио комуникации на войника. Това позволява устройството да бъде свързано с наскоро представения, от MyDefence детектор за дронове Wingman 103, който ще активира автоматично Pitbull в режим заглушаване, когато засече контролните и/или видеосигнали на приближаващ дрон. Wingman 103 е с тегло от 735 грама и има обхват до 2 километра.
.
Умен глезен улеснява ходенето с протеза

Ако потребителят се изкачва по стълби, например, глезенът автоматично повдига предната част на водещия крак, така че да не се спъне в ръба на следващото стъпало.
Обикновено протезите за крак имат пасивен глезен, който се движи само при упражняване на натиск от потребителя. Поради това, изкачването и слизането на стъпала или ходенето по неравен терен, може да бъде трудно. Нов интелигентен глезен за протеза, може автоматично да регулира ъгъла на стъпалото според това, което потребителят прави.

Разработен от екип от университета Вандербилт в Нешвил прототип се състои от мотор, задвижващ механизъм, сензори и микрочип. Посредством това, глезена може да установи каква дейност извършва потребителят, в момента, позволявайки му да променя ъгъла на стъпалото, така че винаги да стъпва правилно.

„По същество, глезена използва своите вградени сензори, отчитащи натоварване и движение, за да определи как потребителят взаимодейства с заобикалящата го среда”, казва д-р Харисън Бартлет. „Глезенът, след това определя чрез тези сензори, какво прави потребителят и според това, адаптира поведението си.”

Докато потребителите на традиционни протези са склонни да носят един тип обувки, с които са свикнали, умният глезен се адаптира и компенсира разликата при различните видове обувки.

„Нашият глезен за протеза е интелигентен, така че потребителите може да носят високи обувки, за тичане или с равни подметки, каквито поискат, и глезена ще се адаптира”, казва водещият разработката проф. Майкъл Голдфарб. "потребителите могат да ходят нагоре и надолу по склонове, са изкачват и слизат по стълби, а устройството разбира какво правят и функционира по начина, по който трябва.”
.
Интересни места в мрежата. Море до колене
Басейни


 
www.baseini.net

Ако не можете да стигнете до морето, може преспокойно да си го докарате у дома. Басейни.нет е официален представител за България, Румъния и Турция на чешкия завод Mountfield, специализиран в производството на сглобяеми басейни. Ако разполагате с пространство, на което може да изградите басейн и можете да си позволите поддръжката, която също не е малък разход, това е място, на което може да направите своя избор.

Балонът се надува


 
https://www.naduvno.com

Онлайн магазинът на AQUA TOYS за надуваеми плажни артикули е на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Сега е времето, в което можете да се възползвате от горещите летни оферти. Вляво на началната страница ще намерите списък с най-актуалните предложения за това лято: надувни плажни артикули (топки, дюшеци, пояси и др.), плажни стоки за забавление и спорт. Възползвайте се и от специалните сезонни оферти на определени артикули.

Забавления и игри


 
www.bghlapeta.com

Това по принцип е сайт за детски играчки във възможно най-широк спектър на разнообразие и за всички възрастови граници, както за най-малките, така и за по-големите малчугани. Може, разбира се, да прегледате и офертите за акумулаторни играчки, детски триколки, шейни, велосипеди и др., но нашият акцент сега е върху разделя „Лято, плаж и море”, където ще намерите много неща, които ще направят лятната ви почивка по-приятна и забавна.

Поръчай онлайн


 
www.ohoboho.net

Басейни с надуваем ринг, с тръбна конструкция, надуваеми джакузита, аксесоари – всичко това може да се поръча от детския онлайн магазин. Препоръчваме ви секцията „Разпродажба”, където могат да се намерят лимитирани бройки на доставни цени и големи намаления на преоценени стоки.
.
.
.