Тръмп обеща феноменална сделка с Лондон
Присъствието му в Обединеното кралство е едно от малкото неща, които са в състояние да обединят капризната британска политика

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Тръмп обеща на Мей да сключи феноменално търговско споразумение с Лондон, след като той напусне ЕС.
.
Елизабет Втора припомни смисъла на международните институции

Тръмп и кралицата по време на официалната вечеря.
Светът се промени, но международните институции, които създадохме със съюзниците ни, позволяват да защитим мира. Такова послание отправи британската кралица Елизабет II по време на официалната вечеря в Бъкингамския дворец, която тя даде в чест на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е 12-ият американски президент, който се среща кралицата от коронацията й досега, напомня Би Би Си.
В речта си на приема Елизабет II акцентира върху световните процеси и 75-ата годишнината от десанта в Нормандия по време на Втората световна война.
"Великобритания, Съединените щати и другите ни съюзници работиха заедно за създаването на система от международни институции, за да не се повторят никога вече ужасите на войната. Въпреки че светът се промени, ние помним целта, с която бяха създадени тези институции: те позволяват на държавите да работят заедно, за да защитят мира, който беше постигнат на толкова висока цена." - заяви кралицата.
Тя подари на президента Тръмп първото издание на книгата "Втората световна война" на бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил, излязло през 1959 г.

.
.
.