Грантовете победиха правото
Съдът на олигархията изпра Черния лебед
Скандалното решение може да се жали само пред съда на Лозан Панов. Магистрати с обвързаности четат закона като дявола в полза на Бети Панова

Лозан Панов и съпругата му Бети Панова
.
Овладеният мейнстрийм

 
„Ако има Черен лебед, това е жена му на Лозан.“ Това е сакралната фраза, произнесена от бившия правосъден министър Христо Иванов по време на сбирка на задкулисния кръг „АРГО“ на 28 юли 2016 г. В заверата, в която става ясно, че половинката на Лозан Панов компрометира кандидатурата му за президент, участват персони като олигарха Иво Прокопиев, съгражданката му от Разград и видна протестърка Антоанета Цонева, подсъдимия заедно с Прокопиев ексминистър Трайчо Трайков, вечната говорителка на Иван Костов Стояна Георгиева, както и дузина политически проксита и поръчкови журналисти. Двете стенограми на кръга „АРГО“, появили се през април 2017 г., ясно показаха, че олигархът Прокопиев и дружките му си поставят една цел – да овладеят мейнстрийма, за да лобират за зависимостите си. Днес повече отвсякога става ясно, че мейнстриймът е действително овладян и разхождащите се по задкулисните медии псевдополитици и псевдонезависими магистрати са част от едно цяло.
От мотивите на съдия Мазгалов не става ясно откъде идва прозвището на Черния лебед. За да опресним спомените му, припомняме онези части от стенограмата на сбирката „АРГО”, откъдето тръгва всичко:
Радан Кънев (тогава председател на ДСБ): „…Лозан Панов трябва да напусне…” (поста на председател на ВКС – б.р.).
Антоанета Цонева (сега член на ръководството на „Да, България”): „Лозан Панов не може да е кандидат на партия” (по закон магистратите са деполитизирани – б.р.).
Христо Иванов (бивш правосъден министър, понастоящем лидер на „Да, България”): „Ако има Черен лебед, това е жена му на Лозан.”
След този гаф имаше медийна офанзива, целяща само едно – да се прикрият фактите и Лозан Панов и неговият Черен лебед да бъдат представени като жертва. Няколко гостоприемни телевизии, както и всички издания на подсъдими олигарси се включиха в акцията по замаскиране на позорните факти от миналото на половинката на съдия №1. Много любопитно е дали съдия Мазгалов е поискал да бъде разпитан човекът, дал прозвището на Елисавета Панова, или е игнорирал този факт. Най-малкото щеше да знае какво е имал предвид бившият правосъден министър и на какви конкретни доказателства стъпва.
„Новината“, че съдът е погазил правото в полза на жената на Лозан Панов, първо се появи в „Медиапул“, собственост на Стояна Георгиева – нежния глас на Иван Костов. След това беше услужливо тиражирана от „Клуб Z” на подсъдимия олигарх Огнян Донев и от „Фрогнюз“ на Огнян Стефанов - видния агент на ДС, който се изживява като пресцентър на кредитния фараон Цветан Василев.

.
.
.