Премиерът от Яхорина:
Балканският манталитет в ЕС не върви, там искат резултати
Борисов първо поиска извинение от Дачич, после двамата с Бърнабич сложиха точка на спора със Сърбия

Снимка: МС
Семейна снимка на държавните и правителствени ръководители, които участваха в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.
.
Дачич пред Захариева: Реагирал съм на думи, които Борисов не е изричал
„Реагирал съм на думи, които Борисов не е изричал“ - това пък заявил самият Ивица Дачич пред вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Двамата са провели среща в словашкия курорт Високи Татри, където участват в неформалната среща на министрите на външните работи от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщиха от МВнР. 
Захариева подчертала пред Дачич, че изказването на премиера Борисов в Познан е съвсем коректно политически и юридически.
“Очевидно има погрешна интерпретация на думите на Борисов - най ме изненада това, което обявиха нашите медии. Както анализирахме с министърката, премиерът Борисов всъщност отговаря на питане дали Борел ще е пристрастен, защото Испания не признава Косово. Това съществено за мен променя контекста на изявата му", заявил на свой ред Дачич и добавил: "Искаме с България добри отношения, приятелски, съюзнически и стратегически, защото това е в интерес на двете страни и на двата народа. Благодарни сме на България за помощта в европейската интеграция. България може да разчита на Сърбия."

.
.
.
.
Власт: други материали