Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ:
Съкратеното производство за тежки престъпления да остане
Ще следваме своите ангажименти и ще търсим съгласие, подчерта депутатката

Снимка: БГНЕС
„Ще търсим съгласие, защото Народното събрание и правителството няма как да функционира без постоянното търсене на консенсус“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.
.
Рамкови политически споразумения с "Обединени земеделци" и Български демократически форум
Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов подписа в централата на партията в София рамкови политически споразумения за местните избори с ПП "Обединени земеделци" и ПП "Български демократически форум". Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в понеделник.
От страна на "Обединени земеделци" споразумението е подписано от председателя на партията Петя Ставрева, а от страна на ПП "Български демократически форум" - от председателя Жаклин Толева.
С оглед на успешното партньорство от европейските избори тази пролет и постигнатата убедителна победа на тях, ръководствата на ГЕРБ, "Обединени земеделци" и "Български демократически форум" се договориха ползотворното сътрудничество да продължи и за местните избори, се посочва в съобщението.
В документите се посочва, че структурите на ПП ГЕРБ могат да сформират коалиции с "Обединени земеделци" и "Български демократически форум" за съвместно явяване в различни общини чрез излъчване на обща кандидатура за кмет и обща листа с общински съветници.

.
.
.
.
Власт: други материали