Йети ликвидира студенти с хипноза
Загадъчните същества затрили групата на Дятлов през 1959 г. Езикът и очите на Дубинина и на Золотарьов липсвали. Прокуратурата отново ще нищи смъртта на етнолозите в Урал

Тялото на Игор Дятлов с вдигната дясна ръка.
.
Снежен човек изкара акъла на даскалица
Сибир и  Урал се смятат за естественото „местожителство“ на йети в Русия. Но тези мистериозни същества са били забелязвани и недалеч от Москва. А случаите наистина са много. Ето и част от свидетелствата.
Учителката Валентина Титова от село в Московска област работи в градината си, когато вижда огромен човек, движещ се близо до хамбара с ръце, вдигнати високо във въздуха. Ужасена, Валентина се втурва вкъщи възможно най-бързо и се залоства.
През 1989 г. казарма в Карелия е посетена от йети много пъти. Войниците споделят, че често виждат гигантска бяла фигура, висока почти 3 метра, и чуват ужасен необичаен писък, идващ от нощната гора. Тези, които успяват да видят йети, по-късно се оплакват от силно главоболие и треска. 
Войници от Тамбовска област също стават свидетели на това как жена ударя йети с колата си на пътя близо до базата. Снежният човек остава невредим и се скрива в гората, но жената умира при катастрофата. 
През 2003 г. ловецът Александър Семьонов открива странно тяло, замръзнало в ледник в планината Алтай. Един от краката стърчи от ледника, подобен е на човешки, но напълно покрит с окосмяване като вълна и дълги нокти. Краката са изпратени за генетични изследвания в Москва, но са изгубени там и така мистерията остава неразрешена.

.
.
.
.
Досиета Х: други материали