Жената на банкера Цветан Василев за филма на Антикорупционния фонд:
„Очаквахме повече, Николай Стайков!”
Антоанета Василева скастри автора, че не се е справил с поставената задача, неглижира показанията на Николай Малинов

Туитър
Ексбанкершата Антоанета Василева скастри Николай Стайков от Антикорупционния фонд, очаквала повече от него.
.
Опорната точка на задкулисието за „вечния длъжник”

Задкулисието свири сбор на платената си медийна армия. Всичките двайсетина войници се събраха на плаца и козируваха на своите генерали – Иво Прокопиев и Цветан Василев. Появиха се и група войници на транквиланти с неовладени симптоми на тревожност и безпокойство.

Всички вкупом прегърнаха опорната точка – за „вечния длъжник” Пеевски, и се захванаха да стрелят с халосни патрони по депутата и издател на „Телеграф медиа”, водени от идеята, че все някой от тях ще си тръгне с награда – плюшено мече или парично възнаграждение. Многократно повтаряна и опровергавана, лъжата за кредитите на Пеевски този път бе излъчена като филм на т. нар. „Антикорупционен фонд“. За войниците от платената армия имаше специална прожекция, на която им бяха раздадени опорните точки. Беше им разяснен нов финансов мотив – ако си враг на задкулисието, това те превръща във вечен длъжник.

Няма значение, че като Делян Пеевски и семейството му сте изплатили добросъвестно кредитите си, при това много преди пирамидата на Цветан Василев да рухне. Този взет и погасен заем ще ви преследва като злокобна сянка, хвърлена от медийна бухалка. С такива разполагат няколко олигарси в държавата – Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев. Свое специално военно подразделение има и банкерът беглец Цветан Василев.

„Гешев премълча кредити за над 500 млн. лв. от КТБ за фирми на ДПС и Пеевски”, изрева сайтът на банкера беглец „Фрогнюз”. Комична интерпретация на нещото, наречено филм, на което му личи отдалече от кого и защо е спонсорирано.

Ден след появата на филма за „вечния длъжник” Пеевски, на поправителен се явиха и от персоналния сайт и своего рода пресцентър на банкера беглец – „Фрогнюз”. Сплотеният екип на агент Академик (Огнян Стефанов) сготви манджа с грозде, в която се твърди, че близо половин милиард лева са кредитите на фирми и лица, свързани с ДПС и депутата от партията Делян Пеевски в Корпоративна търговска банка. Това показвали данните от кредитния портфейл на КТБ, с които „Фрогнюз“ разполагал. И с невъоръжено око обаче се вижда, че на Пеевски по стар доноснически навик са пришити фирми, с които няма нищо общо.

От показанията на основния свидетел по делото за аферата с източването на милиарди от банката Бисер Лазов стана ясно, че агент Академик е получавал инструкции по евтин телефон от забегналия в чужбина след фалита на КТБ Цветан Василев, както е контактувано от и с обвиняемия за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев. „Беше им взел евтини телефонни апаратчета с фенерче само за водене на разговори. Бяха снабдени с тестова СИМ карта на „Виваком“, защото номерата на тези карти официално не съществуват и може да се говори свободно, без някои да ги подслушва“, обясни Лазов. Очевидно евтиният телефон е още на линия и агентът от ДС продължава да получава инструкции. За кредити, за които бившият банкер по-добре от всеки друг знае, че са били погасени.
.
.
.