Срещу човека на СДС и ГЕРБ има следствени дела, наказателни постановления и изпълнителни листове
Съден за контрабанда ще управлява Бургас
Димитър Николов ощетил държавата с над половин милион лева от внос на сухо мляко
.
Бизнесменът е прозрачен, но не съвсем
Колко е спечелил от далаверата със сухото мляко кандидатът за кмет на Бургас и какво е върнал на държавата, не е ясно. Според имотната декларация на 40-годишния Николов, която бе оповестена във вторник от предизборния му щаб, той не е голям богаташ. Има три коли ­ "Пежо 206", "Опел Кадет" и "Лада Самара". Притежава апартамент от 89,6 квадрата в Бургас, жилище в Созопол от 46,5 кв. метра, етаж от къща в с. Ветрен с двор, парцел от декар и нещо в с. Росеново и вилен имот от 890 кв. метра в с. Велика.

"Искам бургазлии да знаят какво притежавам преди да бъда избран за кмет на Бургас, като по този начин подчертая намеренията си за прозрачно управление", каза самият Николов.

Освен движимите и недвижими имоти в декларацията на бизнесмена е посочено, че той е управител на фирма "КБС" ООД с основен предмет на дейност туризъм хотели и има 50% дялово участие в "Европа 5" ООД, която се занимава с търговия и инвестиции. В стремежа си към прозрачност обаче Николов е допуснал някои неточности. "КБС" означава комунално-битово стопанство. То не е ООД, а ЕООД и негов едноличен собственик е второто дружество. Управител на "КБС" е Симеон Симеонов, който държи останалите 50% от акциите в "Европа 5".

Около тази фирма също има доста любопитни подробности, за които кандидат-кметът не споменава нищо. Като едноличен собственик на "КБС" въпросното дружество притежава един от най-големите и лъскави комплекси по южното Черноморие ­ хотел "Белица" в Приморско. Той е разположен върху 13 дка, разполага с 168 стаи и 6 луксозни апартамента, парк, басейни. По Татово време тук е била почивната станция на Строително-монтажния комбинат в Бургас. После апетитният обект е приватизиран. Как и за колко ­ не е ясно. Сега хотелът е обграден с висока бетонна ограда, зад която никой не може да надзърне.

.
.
.