За личностното развитие, болестите, проблемите и неподозираните възможности
Човек и добре да живее, стига до преломен момент, в който не знае накъде да потегли. Тялото му сякаш го предава. Какво да направи? Вече близо четиресет години Лиз Бурбо e признат лидер в сферата на личностното развитие, а „Твоето тяло казва: Обичай се!“ е една от най-популярните й книги, продадена в повече от половин милион екземпляра в цял свят. Сега заглавието, помогнало на хиляди хора, излиза в ново допълнено и преработено издание от „Ентусиаст“.
 
Откъс от „Сбогом на всички котки”
Котето на готвача се промъкна в пушалнята на клуб „Търтеи“ и поздрави присъстващите с дружелюбно „мяу!“. Фреди Уиджън, който седеше в ъгъла, стиснал глава между дланите си, се изправи възмутено.
 
Прижизнено издание на романа "Евгений Онегин" от Александър Пушкин беше продадено за 118 800 британски лири (150 000 щатски долара) на търг на "Кристис" в Лондон, съобщи ТАСС.
.
В прашния ъгъл на историята
Птицехора, крилати юнаци и исполини оживяха на премиерата на новата книга на журналистката Ирена Григорова „Прастари времена“ (издателство „Апостроф“). Събитието събра десетки приятели, колеги и почитателите на авторката, позната от поредицата „Мистичната България“ в „Преди обед“ по bTV.
.
Децата са нашите учители
Има едно неизменно нещо в живота и това са родителските амбиции и представи за техните наследници. Какво да правим, когато децата не отговарят на очакванията ни? Можем ли да си позволим да играем с техните съдби? В този завладяващ роман - „Детска игра“ (издателство „Бард“) Даниел Стийл ни показва как се променят семействата и как животът им се разгръща по неподозиран начин...
.
Това е пътят! И Том Ханкс знае защо!
Отново издателство „Бард“, но с един абсолютен шедьовър на Стивън Кинг, който се материализира в гениален филм и за малко не донесе трети „Оскар“ на Том Ханкс в главната роля. Книгата е „Зеленият път“.
.
Словенската авторка Самира Кентрич представя графичен роман в София
Самира Кентрич представя своя графичен роман "Балканалия. Да растеш по време на преход" на 11 декември в НДК, съобщиха издателите от "Парадокс".
.