Какви са възможностите за здравно осигуряване на най-окаяната част от обществото ни
Като е аршин, трябва да мери еднакво. Такава е логиката на въпроса за мерките и теглилките и резултатите от премереното едно и също нещо.
 
Шефът на здравната каса д-р Дечо Дечев се оттегля на поста си през март. Тогава приключва настоящият мандат, който бе започнат от проф. Камен Плочев и поет от Дечев в края на юли 2018 г.
 
Сухата лигавица на носа подсказва за инфекцията
В сезона на вирусните инфекции бъзът и ехинацеята са билките, които най-бързо подсилват имунитета срещу грип. За заразяването с него подсказва кихането, сухата и сърбяща лигавица в носа, както и прокашлянето. В сезона на грипа появата им е сигнал за предприемането на действия за подсилване на имунитета.
.
Дядо фелдшер лекува Еленския балкан
Дядо фелдшер обикаля из Еленския балкан, за да помага на самотните хора. Повече от половин век Христо Захариев обслужва четири села и десетки махали.
.
Голямото бягство на пациентите
Поне по двама бягат месечно от големите лечебни заведения, за да не плащат лечението си, тъй като са без здравни осигуровки. Това установи репортерска проверка.
.
Вкарват частните болници в обхвата на Закона за обществените поръчки
Със законодателни промени частните болници ще бъдат вкарани в обхвата на Закона за обществените поръчки. Промените ще бъдат изготвени от здравно министерство и ще бъдат изпратени на министъра на финансите от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
.
Варицела превзе забавачките
Рязко се е увеличил броят на болните от варицела. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред Нова тв.
.