Стимулира творчеството, взе хляба на Фейсбук и Инстаграм
Тийнейджърите у нас луднаха по нова социална мрежа за изработка и споделяне на кратки видеоклипчета. Приложението се казва Тик Ток (Tik Tok) и все повече българи го свалят на мобилните си устройства с цел изява и забавление. В него се подвизават и не малко професионални артисти, които например пускат свои песни с цел реклама. Всяка от тях заживява после свой живот благодарение на интерпретациите и носи реклама на оригинала.
 
Германският производител на луксозни автомобили Порше (Porsche) и американският самолетостроител Боинг (Boeing) работят заедно по разработване на концептуален електрически летящ автомобил за превоз на хора в градска среда, информира специализираното издание "Отъмотив нюз Юръп".
 
Дронове и въздушни таксита, разработени от китайската технологична компания ЕХан (EHang), в бъдеще ще използват 5 Джи (5G) мрежи на телекомуникационната компания Водафон (Vodafone) в Европа. Това предвижда споразумение за сътрудничество, подписано днес в Дюселдорф, предаде ДПА.
.
Пчела-робот учи деца да програмират чрез задаване на команди
Деца от Кърджали се включиха в Европейската седмица на програмирането, участвайки в организираните от Регионалната библиотека образователни игри с Пчела-робот /Bee-Bot/.
.
.
Ключарски услуги
Авариен екип
 
Авариен ключарски сервиз – Лъки Локсмит, е специализирана фирма за извършване на всякакъв вид денонощни ключарски услуги и аварийна ключарска помощ в София и околностите на столицата. Екип от 12 професионални ключари е на разположение 24 часа денонощно, без почивен ден.

На денонощен режим
 
Стартирала през 2008 г. като малък ключарски магазин, днес SOS Locksmith е една от наложилите се фирми в София. Разполага с 6 ателиета на територията на столицата и е постоянен български участник в най-големите специализирани световни изложения на системи за сигурност. Предлага битови и автоключарски услуги на денонощен режим. 

Пълна гама услуги
 
Счупен език на брава, счупен ключ, загубен ключ, блокирал механизъм на брава – всичко, което налага професионална ключарска намеса, се предлага от фирмата, която също работи на денонощен режим. Занимава се с цялата гама от ключарски услуги, в това число отключване на всякакви заключващи се системи, монтиране на брави и патрони, изработване на ключове, преработване на брави от касови на секретни със защита и бронировка. 

Прекодиране на брави
 
Парче от ключ, заседнало в ключалката. Имате две възможности – да пренощувате на стълбите или да събудите съседите, което може да не е добра идея. Третата възможност е да се обърнете за помощ към професионалистите от денонощния екип на ilock.bg. Сред препоръчваните услути е тази за прекодирането на касови брави, което става, когато се преместят и настроят заключващите пинове.