На изложбата ще могат да се видят творби на Мърквичка, Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Майстора и други знаменити художници
Точно 38 рисунки на великия български художник акад. Дечко Узунов ще бъдат показани пред почитателите на творчеството му в Стара Загора. Подборката е направена от директора на художествената галерия в Казанлък Христо Генев и е посветена на 120-та годишнина от рождението на големия творец.
 
Деца от 29 града в страната ще гледат екранизираната биография на Весела Тотева
Филмът „Доза щастие“ - екранизация на автобиографичната книга на журналистката Весела Тотева („Падение и спасение“) влиза в учебната програма. Заглавието, режисирано от Яна Титова, няма да бъде изучавано в помагалата, но стартира собствен проект, част от образователните инициативи на Министерството на образованието и науката.
 
Месец, след като Мартин Скорсезе изрази негативното си мнение си за филмите от комиксовата вселена на „Марвел“, шефът на продуцентската компания Кевин Файги проговори за първи път.
.
Каварджикова друса хоро на финала на Откраднат живот
Резюме
.
„Ню Бояна“ вдига студио и в Гърция
„Ню Бояна“ отваря свое студио и в гръцкия град Терми, разположен в близост до Тесалоники. Това съобщи министърът на дигиталната политика в Гърция Кирякос Пиеракакис.
.