Носим шлифери на райета, от кадифе или велур
Обикновено настъпването на студа изненадва неприятно повечето от нас. Важно е да бъдем подготвени за промяната в метеорологичните условия с актуални модели на якета и палта, които могат да ни защитят от всички капризи на природата със стил.
 
Близначките Хърмън и Хероуда Бърхейн обичат да танцуват, но не могат да чуят музиката, защото са глухи. Изобретяването на облекло, снабдено със сензори, които им позволяват да почувстват различни звуци, промени техните вечери, когато излизат навън, за да се повеселят в лондонски клубове, предаде Ройтерс.
 
Седемдесет и осем годишната дизайнерка настоява, че са нужни драстични мерки, за да се спрат климатичните промени.
.
Ахмет Йозджейхан: Красивата дреха е ключ към доброто настроение и здравата душа
Не се лишавайте от красивата дреха - тя е ключ към доброто настроение и здравата душа, каза в интервю за БТА турският моден дизайнер Ахмет Йозджейхан. Той бе у нас и представи своята колекция в рамките на Дните на модата в София. Изключителна е връзката между дрехата, цветът на дрехата и нейната форма и вашето настроение, каза Йозджейхан. По думите му дрехата влияе не само върху настроението на този, който я носи, но тя отправя и послания към отсрещния човек. "Така че, старайте се да отправяте добри, позитивни, хубави, весели послания към човека срещу вас с това, в какво стоите пред него облечен. Повярвайте ми, това е важно. С това как сте облечен, вие си пишете CV-то на момента. Вашият външен вид е препоръчителното ви писмо във всяка една ситуация", съветва модният дизайнер.
.