Дава на зърното да диша, а не го спича като модерните мелници
Да минеш по мост от римско време, да отвориш масивна дървена врата, сложена преди повече от два века, която нито за час не е била заключена. И да чуеш тракането на воденичните камъни заедно с тихото ромолене на реката. Звучи като приказка, като идилия, като мечта. Но е самата реалност. Селото се казва Шумнатица, община Кирково, област Кърджали. Малко селце само на няколко километра от границата с Гърция.
 
Професионален дрон се включва в помощ на бедстващи туристи в Рила планина. Само преди ден планинският спасителен отряд получи като дарение машинката, която веднага беше кръстена „Жужа“ заради жуженето, което издава по време на работа.
 
Сдружението „Движение за национална кауза – ДНК“ внесе в Министерския съвет мерки срещу демографската криза. Организацията на Иван и Андрей е събрала мнения на близо 6000 семейства за това какво трябва да се промени в средата и законодателството, за да се раждат повече деца.
.
Дядо Коледа и Снежанка тръгват с теснолинейката
В специален Коледен влак ще се превърне теснолинейката на 14-и декември.
.
Портрет на 13-годишния Моцарт беше продаден за 4 милиона евро на търг в Париж
Рядък портрет на австрийския композитор Волфганг Амадеус Моцарт беше продаден за 4 милиона евро на търг на аукционна къща "Кристис" в Париж, предаде Ройтерс.
.
Крави сложиха очила за виртуална реалност
Руска ферма постави очила за виртуална реалност на млекодайните си крави, за да намали безпокойството им, съобщи Би Би Си.
.
Японски продавачки ще носят специални баджове, когато са в цикъл
За да бъдат преодолени предубежденията срещу менструацията, управата на японски магазин реши неговите продавачки да носят специални баджове, когато са в цикъл, съобщава в."Метро".
.