Кметът на София Йорданка Фандъкова след клетвата:
Начело на СОС застава Елен Герджиков, негови замове стават проф. Иво Петров, Милка Христова и Борислав Игнатов
„Моята врата ще бъде винаги отворена за разговори, идеи и решения, но няма да подкрепя популизъм. Деленето е лесният път, но то не води никъде.“ Това заяви Йорданка Фандъкова, след като положи клетва като кмет на София. Малко по-късно във вторник се проведе тайно гласуване с хартиени бюлетини за шеф на СОС.
 
От 1 януари догодина всички служители от МВР с 10% по-високи заплати
Нощният труд на полицаите, който в момента е 25 стотинки на час, се вдига на 1 лев. Повишението влиза в сила от 1 януари догодина. Новината потвърди вътрешният министър Младен Маринов. През 2020 г. ще бъдат вдигнати и заплатите на всички служители в МВР с 10%.
 
Панов, Дишева и Керелска превърнаха заседанието в говорилня. Кофички кисело мляко от „красивия протест“ пред сградата. С 20 гласа „за“ кадровиците подкрепиха отново Иван Гешев
Два протеста, два сигнала за бомби – на този фон пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да продължи настоящата процедура за избор на нов главен прокурор и да прегласува кандидатурата на Иван Гешев. С 20 гласа „за“ Гешев бе преизбран от пленума.
.
10
До десет години стандартът на живот у нас трябва да е достигнал високите нива на по-развитите държави, иновациите да са внедрени във всеки сектор на икономиката, а обществото да е високообразовано и здраво. Това е записано в Национална програма България 2030.
.
Започваме акция за безопасност на пешеходците
Жертвите при пътни инциденти в периода от 1 до 12 ноември са 18. От 11 до 12 ноември са загинали 7 души, като 4 от тях са пешеходци. В този период по време на Акция „Зима“ са издадени над 3200 фиша за нарушения. В периода от 1 до 10 ноември броят на жертвите на пътя е 11.
.
Соломон Паси: Визитата на Борисов в САЩ е заради покупката на Ф-16
Резюме
.
.
Цитати
 
Данаил Кирилов, министър на правосъдието:
Имаме колеги, които трябва да запълнят тайминга на процеса...
... Дано викащите отвън отчетат вашето старание в манипулациите...
... Кой ви написа със същия шрифт като на г-н Панов това, което четете? (реплика към Атанаска Дишева – бел. ред.)

 
Сотир Цацаров, главен прокурор:
Знам много и помня много. Това не е заплаха. Имам много добра памет. Нямам никакво намерение да пазя авторитета на г-н Панов.

 
Лозан Панов, председател на ВКС:
През 2015 година аз бях избирания, не избиращия...
.. Ако мотивите на президента се неглижират, то това ще обезстойности действията на държавния глава и ще повлияе върху авторитета на институцията...

 
Атанаска Дишева, член на съдийската колегия във ВСС: 
Процедурата беше изкуствено манипулирана с изключително големия брой подкрепи за Гешев. Не е притеснително, че са много и направени, но идентичното съдържание и лаконичният текст на част от тях е притеснително. Притеснения създава и краткият срок за изразените подкрепи.

 
Олга Керелска, член на ВСС от съдийската квота:
... Отдавна се върти в българското общество мнението за намеса на политиците...
... Ние сме длъжни да си даваме сметка и да се съобразяваме със съмненията в обществото...
... Начинът за издигане на кандидатурата върви ръка за ръка с тези съмнения...
... Бих могла да говоря и повече, но всички сме уморени.

 
Георги Чолаков, председател на ВАС:
Посещавал съм три сгради – сградата на ВСС два пъти, сградата на ВАС, тъй като бях номиниран от съдиите от ВАС и президентството, преди да бъде издаден указът. Мога да го заявя изрично и категорично - други сгради не съм посещавал.