С постановление на МС водачите на следови кучета стават равни на сержантите
Шефът на затворите вече ще има ранг и той е вицеадмирал. Главният секретар на МВР пък се приравнява на адмирал. Това става възможно, след като Министерският съвет прие постановление, с което се привеждат в съответствие категориите на служителите от МВР, Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Държавна агенция „Разузнаване” (ДАР) от резерва, със званията на военнослужещите по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
 
Дъщерята на Цветан Василев – Радосвета, брани съдията на олигархията
Дъщерята на банкера беглец Цветан Василев - Радосвета, официално разкри топлите си чувства към любимия съдия на олигархията Лозан Панов. Радосвета, която също като своя крадлив баща е обявена за издирване от Интерпол и има обвинения за пране на пари, от известно време се занимава активно с разпространение на фалшиви новини в пропагандната кампания, целяща тя и семейството є да се отърват от наказателно преследване за престъпленията си.
 
България не приема тайно мигранти. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачанов в профила си във Фейсбук. Той определи като фалшива новина твърденията, че „в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища”. „По повод спекулациите от страна на определени политици, разпространявани чрез сайтове с неясен статут, че в България даже се карат мигранти едва ли не с военни самолети, искам да се знае категорично и ясно, че България не приема тайно мигранти и никакви самолети с бежанци не са се приземявали на територията на страната”, пише Каракачанов.
.
Вдигат парите за храна на войниците
Размерът на порционните пари за военнослужещите ще бъде минимум с една трета повече спрямо сегашния му размер. Това предвижда проект на наредба, който беше публикуван на интернет страницата на МО. Според него месечният порцион в армията не може да бъде под 120 лв. Така допълнителните суми, които войниците получават основно за храна, се изравняват с тези за служителите на МВР. Доскоро войниците се подписваха под възнаграждения, към които се добавяха едва 90 лв.
.