Джеймс Робинсън: Финализираме сделката през юни
Новият изтребител F-16 Block 70 може да бъде доставен за българските ВВС евентуално през 2023 г., а сделката се очакава да бъде финализирана през юни или юли тази година. Това съобщи в рамките на представянето на F-16 Block 70 в Пловдив директорът „Международно бизнес развитие на F-16“ в Lockheed Martin Джеймс Робинсън, който обаче уточни, че сделката е предмет на преговори между правителствата на България и САЩ.
 
През миналата година комисията за конфликт на интереси е заложила запори за над 316 млн. лева
Над 9000 души проверяват от Комисията за конфликт на интереси и произход на имотите. Глобите, наложени от комисията, са за над 100 000 лева. Това стана ясно от доклада на комисията за 2018 г., представен от председателя на комисията Пламен Георгиев. В 40 структури антикорупционният орган е анализирал корупционния риск.
 
Европейският парламент отхвърли опитите за създаване на мигрантски лагери в ЕС. Твърдо се противопоставихме на предложението на Еврокомисията, което щеше да позволи използването на еврофондове за създаване на категория центрове, каквито на практика не са предвидени в европейското законодателство.
.
Докато седите заедно, няма опасност за етническия мир
Патриархът с мюфтията, докато седят заедно и могат да си говорят, можем да сме спокойни за етническия мир и толерантност. Това казал премиерът Бойко Борисов на среща с Негово Светейшество българския патриарх Неофит и главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи, съобщиха от правителствената информационна служба.
.
„Фрогнюз“ се заигра и с религиите, за да атакува Пеевски
Резюме
.
Руските хакери атакували местните избори у нас през 2015-а
Руските хакери, които провокираха опасения в ЕС от евентуалната намеса в предстоящите евроизбори, не са пощадили и България, като именно те стоят зад атаката по време на местния вот у нас през 2015 година.
.
Архитектурните ни ценности в папки, няма електронен регистър
Няма електронен регистър на нематериалното културно наследство у нас. Не е правен мониторинг на състоянието му, с изключение на няколко обекта със статут „световно значение“. Опазването е отговорност на много институции на национално и регионално ниво, с неясни правомощия и задължения.
.
Трайчо пратил писмо с указание как да се продаде EVN
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма през 2011 г. Трайчо Трайков изпратил писмо в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, в което дал указание миноритарният пакет акции в енергоразпределителните дружества да се предложи за продажба на фондовата борса.
.
Обявиха 25 ченгета от ДС в разузнаването
Комисията за разкриване на досиетата обяви принадлежност към Държавна сигурност на 25 души, заемали ръководни длъжности в Държавна агенция „Разузнаване“.
.
На кратко
.
нов материал
Имена
Елеонора Димитрова е новият ни посланик в Индия

 
Новата посланичка на България в Индия Елеонора Димитрова връчи акредитивните си писма в национална носия. Снимки от церемонията в Делхи бяха публикувани от Българския дипломатически институт.Това е възможност, която държавният протокол насърчава , но  рядко се използва, обясниха от пресслужбата на Министерството на външните работи.
Елеонора Димитрова беше официално назначена на поста в средата на януари. Тя е дипломат от кариерата с дългогодишен професионален опит от работа както в Министерството на външните работи в София, така и в задгранични представителства на Република България, включително като заместник -ръководител на мисия и временно управляващ, информира Нова телевизия.Работила е в посолствата ни в Либия, Германия, Чехия и Бразилия. 

Владимир Илиев със сребро от световното по биатлон 

 
Владимир Илиев записа със златни букви името си в историята на българския биатлон, след като спечели сребърния медал от индивидуалната дисциплина на 20 км на световния шампионат по биатлон в Йостерсунд (Швеция). Медалът е първи за мъжкия ни биатлон от подобен форум и е изравнено постижение със сребърния медал в спринта на Цветана Кръстева от 1989 г. Илиев приключи с 19 от 20 свалени мишени и след много добро ски бягане остана на 1:08,7 мин. от победителя Арнд Пайфер.“Още не мога да осъзная какво постигнах. Знаех, че със само една грешка мога да съм сред първите и затова дадох всичко от себе си”, каза Илиев пред Евроспорт след състезанието.