Комисията отчете сериозен напредък на реформите
Силно положителен доклад за България, който частично слага край на мониторинга върху 3 от 6 показателя за напредък, разпространи във вторник Европейската комисия. Документът е исторически, защото за пръв път в официален доклад се заявява, че Брюксел има намерение да сложи край на мониторинга над страната ни в областта на правосъдието и вътрешните работи в рамките на този мандат на комисията.
 
Пусна на сайта на съда телефоните и имената на тайни агенти
Скандалният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов се крие от проверка за корупция. Това стана ясно, след като съпругът на Черния лебед (както аверите му от АРГО-гейт наричат половинката му Бети Панова – б.а.), публикува на сайта на съда жално съобщение, с което заявява, че няма да се яви на разпит пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).
 
След среща в МС градоначалниците на малките населени места се отказаха от протести
Всяко малко кметство и населено място ще има собствена бюджетна рамка. Това стана ясно след среща в Министерски съвет между представители на сдружението на кметовете на кметства с премиера Бойко Борисов, на която са присъствали финансовият министър Владислав Горанов и шефката на бюджетна комисия в НС Менда Стоянова.
.
Няма да подкрепим пакта за миграция на ООН
Правителството и парламентарните групи от управляващата коалиция няма да подкрепят Глобалния пакт за миграцията на ООН.
.
СУ и Народният театър дължат милиони за смет
Българското национално радио, Софийският университет “Св. Климент Охридски” и Народният театър “Иван Вазов” са сред най-големите длъжници на данък
.
Цацаров поиска одит заради забавено правосъдие
Шефът на пословичния с грантаджийските си обвързаности Съюз на съдиите в България Атанас Атанасов ще бъде проверяван за забавено правосъдие.
.
.
Лиляна Павлова, министър на европейското председателство: Трябва да се фокусираме върху младите
 
Данните от всички проучвания показват, че за предстоящите европейски избори трябва да фокусираме своето внимание към активността на младите хора, защото те са най-апатични, най-демотивирани и са част от хората, които имат по-малко желание да участват активно, по много причини. Затова много активно трябва да се включат младите хора в този процес. Образованието е топ приоритет на правителството, защото връзката между образованието и професионалната реализация, и с бизнеса, за младите хора е най-важната.

Реализацията е тази, която ще задържи младите хора у нас и тя може да е на ниво средно професионално образование или на ниво висше образование. Когато говорим за т.нар. изтичане на мозъци, ако искаме младите хора да останат у нас или да се завърнат, трябва да имаме ясна връзка с бизнеса и да знаем от какви кадри се нуждае той.

Точно дуалното образование ще научи младите хора на необходимите познания и умения, още докато са в класната стая или в първи-втори курс в университета. Това е единственият и най-добрият начин младите хора да останат в България.