DJ Матиас Майер:
Стремя се моята музика да носи послания за любов и хармонияn
- Матиас, вие сте роден в малък град в северна Германия. Как изглеждаше детството ви там? - Беше много красиво и спокойно място, всъщност перфектната обстановка за едно подрастващо дете. Все карах колело или ходех на походи в гората, разпусках край морето, започнах да играя футбол още от осемгодишен, построих си собствена рампа за пързаляне и такива неща.
 
Колекционер извади непознати рисунки на Марио Жеков за юбилейна изложба
Десетина непоказвани досега пред обществеността рисунки от 20-те години на миналия ХХ век, излезли изпод четката на работилия по онова време в Париж и Ница най-голям български маринист Марио Жеков (1898-1955), извади от банков сейф колекционер , за да бъдат подредени в юбилейната изложба по повод 120-та годишнина от рождението му.
 
Съчинение за една невъзможна любов, оставила трайни белези в душата на разказвача
Във всяка връзка, приключила с раздяла, има недоизказани неща - обяснения, обвинения. Те може да бъдат заровени дълбоко в съзнанието като сандъче с пожълтели писма. Постепенно пред тях ще се появят нови емоции, които ще бъдат складирани в кашони, докато не поемат и те функцията на вехтории, за които никой не иска да се сети, но и не ги изхвърля, защото са имали някаква сантиментална стойност.
.
Жив съм – щастлив съм
Алберт Еспиноса е драматург, писател, сценарист и режисьор. На 14-годишна възраст заболява тежко. Болестта му взима много, но му и дава много:
.