Край на свободното движение за граждани на ЕС след Брекзит
Британското правителство съобщи, че ще сложи край на свободното движение на хора веднага след като страната напусне ЕС на 31 октомври, предаде Ройтерс. Това означава, че след Хелоуин европейските граждани ще трябва да кандидатстват за визи за Великобритания с цел работа или учене, или ако възнамеряват да останат за по-дълго от три месеца. Министър-председателят Борис Джонсън обаче изтъкна, че Лондон няма да се отнася враждебно към имиграцията, подчерта Ройтерс.
 
Джузепе Конте посочи вицето си Матео Салвини за главен виновник за кризата
Италианският премиер Джузепе Конте подаде оставка и тя бе приета от президента Серджо Матарела, който спешно предприе консултации с партийните лидери в търсене на решение на политическата криза.
 
Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че неговият Изпълнителен съвет е препоръчал да отпадне възрастовата граница за поста управляващ директор на фонда. Това е необходимо, за да може Кристалина Георгиева, която е номинирана от Европейския съюз за поста, да бъде одобрена, предаде Ройтерс.
.
Мостът между Пекин света се руши
Хонконг вече няма същата тежест в китайския БВП, колкото при връщането му на Китай през 1997 г., но разтърсваният от безпрецедентни продемократични протести полуавтономен регион остава главният икономически излаз на Китай към останалия свят.
.
10 000 пазят срещата на върха на Г-7 в Биариц
Френските силови ведомства мобилизират за опазване на сигурността на срещата на върха на Г-7 в Биариц на 24-26 август повече от 10 000 души, включващи сили на полицията, жандармерията и армията, съобщи телевизия Бе Еф Ем.
.
Никой не мислеше, че ще стане толкова бързо*
Оградата - съветско производство - беше стара и износена. Началниците на граничните поделения ни помолиха да решим на най-високо равнище съдбата й, предлагайки ни три възможности: тя да бъде модернизирана, да бъде изцяло подменена с технология, внесена отчасти от Запада, или да бъде премахната, като се преосмисли из основи охраняването на границите - предпочитаното от тях решение.
.
"Ромските палати" - архитектурен феномен в Румъния, който смущава
В румънските полета и околностите на градовете невероятни азиатски пагоди блестят с хиляди орнаменти, отличавайки се рязко от скромните къщи наоколо: това са "ромските палати" - нов архитектурен феномен, издаващ стремежа към социален престиж в средите на едно маргинализирано малцинство.
.
Косовските депутати гласуваха за разпускане на парламента, ще бъдат свикани предсрочни избори
Косовските депутати гласуваха днес за разпускане на парламента, което дава възможност за предсрочни избори след оставката на премиера Рамуш Харадинай, предаде Ройтерс.
.
Словения поставя допълнителни огради на границата с Хърватия
Словения започна да поставя допълнителна ограда срещу мигранти на границата си с Хърватия, в сектора където тази година е забелязан увеличен брой нелегални влизания край река Купа, съобщи Танюг, позовавайки се на словенските медии.
.
1/4 от хората, живеещи в Германия, са с мигрантски произход
Една четвърт от всички хора, живеещи в Германия, са с мигрантски произход, съобщи германската статистическа служба, цитирана от Асошиейтед прес и ДПА.
.
Още новини