25-годишният актьор спечели „Икар“ с култова роля на Йосиф Сърчаджиев
Актьорът Боян Арсов всеки ден хвърля поглед към библиотеката вкъщи, за да се увери, че статуетката „Икар“ от Съюза на артистите в България, която наскоро получи, не е отлетяла. Още си е там и крилете й не са се стопили от слънцето. Но когато една награда е толкова неочаквана, понякога е трудно да повярваш. А случаят е точно такъв: за отличието младият Боян Арсов пребори в категорията за водеща мъжка роля „Бащата“ Владимир Пенев и също така младия, но много боен „Петел“ Бойко Кръстанов. Владо Пенев се оказва сред първите, поздравили лауреата.
 
Мозъкотрошачката отключва неподозирани възможности у 12-годишния Уилям и го превръща в най-добрия разшифровчик на света
За да разберете какво е в главите на съвременните тийнейджъри, трябва да намерите начин да проникнете там, без обаче те да възприемат това като външна намеса. Точно това успява да направи норвежецът Боби Перс в новия тийн феномен „Уилям Уентън и крадецът на луридий“ (издателство „Емас”).
 
За много родители тийнейджърският период на децата им се превръща във влакче на ужасите. Като че някой внезапно е подменил детето им с някакво абсолютно непознато, непредсказуемо и често неприятно същество, с което не могат да намерят общ език. Често отношенията ескалират до такава степен, че в отчаяние се питаме: Къде сбъркахме?
.
Кошмарите от миналото оживяват
Скулпторката Клеър Кимбъл е напуснала Емитсбъро, Мериленд, за да се потопи в света на изкуството. Десет години по-късно, тя е вече известна, но още има неща, които я влудяват и притесняват.
.
Чай от глухарчета – веганите знаят 2 и двеста
Веганството, или крайната форма на вегетарианство, е сравнително нов за България модел на живот, при който човек живее, без да участва в експлоатацията на животни. Веганите се хранят само и изключително с растителни продукти, без да използват продукти, пряко или косвено получени от използването на животни.
.
Проклятието на безсмъртието
След голямото завръщане на Галин Никифоров на българската литературна сцена с грандиозния му роман „Тяло под роклята“, се появява и „Лисицата“ - шестият му роман, вече в ново „прецизирано” – по думите на самия автор – издание.
.
Пролог в планината
Какво ще кажете по-късно да ми задавате въпроси? После да ме питате как съм се озовал тук и защо правя всичко това. По-нататък, не сега. Има много врани в небето. На голям рояк са, писъкът им отеква над гората. Пръсват се и се събират, правят кръг. Граченето им прилича на човешки крясък. Вдигам бинокъла, те отлитат надалеч.
.