Героят му разпердушинва банда ало-измамници и улични гамени
Ученик от Павликени създаде съвременна приказка за легендарния герой от българския фолклорен епос Крали Марко. 16-годишният Иван Миронов без машина на времето, само с помощта на мисълта и въображението прехвърли чутовния юнак повече от шестотин години и го „телепортира” чак в 21-ви век.
 
Станислав Дойнов: Могат да бъдат готвачи, пияници, полицаи, дори животни
Почитателите на театралното изкуство за първи път ще получат шанс да се включат с нерепетирани роли в спектаклите. Нововъведението разкри актьорът и режисьор Станислав Дойнов.
 
За 70-годишнината си Мариус Донкин ще представи моноспектакъла "Господин Ибрахим и цветята на Корана" в присъствието на автора на пиесата - Ерик Еманюел Шмит. Събитието е на 13 февруари, на голямата сцена на Народния театър, съобщиха от трупата.
.
Националният оркестър се присъедини към празненствата „Бетовен 2020“
Софийската филхармония се включва в големите празненства по повод 250-годишнината от рождението на един от най-влиятелните композитори в историята на музиката Лудвиг ван Бетовен.
.
Владо Пенев доктор и на сцената
Актьорът и бивш министър на културата Владимир Пенев отново е доктор, но този път на сцената на Народния театър „Иван Вазов“.
.