Заради операцията на тазобедрената му става
Местят ги за края на октомври и ноември
10 представления на последния спектакъл на Стефан Данаилов с Аня Пенчева „Актрисата“ ще паднат от афиша заради операцията на тазобедрената му става. Това съобщи продуцентът Кирил Кирилов. Датите, с които трябваше да открият сезона през септември, са прехвърлени за края на октомври и началото на ноември.
 
С юбилеен спектакъл на Балет Арабеск ще бъде открито 35-ото издание на празниците на изкуствата "Аполония 2019" в Созопол. Фестивалът, който ще започне на 29 август и ще продължи до 7 септември, ще предложи на публиката над 70 от най-актуалните културни събития в сферите на театър, музика, литература, кино, пърформанс, танц и изобразителното изкуство.
 
За първи път хореографиите за тазгодишното 27-мо издание на фестивала за македонска песен „Пирин Фолк“, който ще се проведе от 30 август до 1 септември в Сандански, са поверени на ансамбъл „Майсторите на танца“ от Перник.
.
Връщат парите от есето за къща
Само 1500 души са изпратили литературно есе, за да спечелят имение за 1,7 млн. канадски долара, съобщи вестник „Телеграф“. „Конкурсът „Напиши есе, спечели къща“ се отменя, заявява собственичката на имота Ала Вагнер на официалния сайт на състезанието.
.
Нощта на театрите - на 16 ноември в 16 града
Нощта на театрите тази година ще бъде на 16 ноември в 16 града и с някои от най-обичаните български актьори, съобщиха от "Арт проджектс". Тази година платформата ще отбележи своята седма година в България. "Европейската инициатива се обедини около посланието "Ти променяш играта. Играта променя теб", защото зрителите променят театъра, а театърът променя тях. А и много искаме да подчертаем силната взаимност и връзка между изкуството и хората", коментират организаторите.
.