На изложба в Пловдив
Най-интересна е сбирката на колекционер от Лондон
Колекции от марки на стойност 100-200 хиляди до 500 000 евро присъстват в Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“. Това съобщи Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти, който е основен организатор на проявата.
 
Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" отбелязва своята 75-та годишнина с концерт в зала "България" на 24 октомври. Победителят в престижния международния конкурс за пианисти "Феручо Бузони" - Емануил Иванов, ще бъде специален гост на събитието, съобщиха от Софийската филхармония.
 
Наталия Павлова, солистка в Мариинския театър от 2013 г., гостува на "Евгений Онегин" в Софийската опера на 20 октомври, съобщиха от трупата.
.
Изложба на Иван Велчев в галерия "Райко Алексиев" търси убежище на духа
Централната картина в изложбата на Иван Велчев в галерия "Райко Алексиев" обобщава посланието, което авторът иска да предаде. Наречена "Убежище", тя е търсене на онова нематериално място, повече стремеж, въжделение, отколкото реално обитание - състояние, в което "духът може да отдъхне".
.
Фидоси Керчев изнася първи клавирен рецитал в Новогодишния музикален фестивал
22-годишният пианист Фидоси Керчев изнася първи клавирен рецитал в Новогодишния музикален фестивал - на 20 декември в зала 9 на НДК, съобщиха организаторите. Младият талант ще представи произведения на Бетховен, Лист и Мусоргски.
.
Новият сезон на квартет "Филхармоника" - под знака на Бетовен
Новият сезон на квартет "Филхармоника" минава под знака на Бетовен. Първият от четирите концерта е на 21 октомври в зала "България", съобщиха от Софийската филхармония.
.
Мария Стефанова ще има трета премиера след завръщането й в Народния театър
Актриса Мария Стефанова ще има трета премиера след завръщането й на сцената на Народния театър, съобщиха от трупата. Тя отново работи с режисьора Стефан Спасов, в чиито спектакъл "Три високи жени" бе първата й поява на най-голямата ни сцена след 25-годишна пауза.
.