Всички сме в капана на агресията, учим се да оцеляваме
Забраняват се тесните панталони за младежите, на девойките се забраняват всекакви къси поли и минижупи, коленете трябва да бъдат покрити най-малко една педя... Помните ли тази фраза от емблематичния филм „Вчера“. Една стара лента, която обаче остава актуална и днес. С излъчваните послания, с революцията на младите хора, които дръзват да се изправят срещу системата. Днес се оказва, че се връщаме с около 30 години във времето назад.
 
Това е състояние на естествено духовно общение на човек с Бога, при което трябва да преодолеем лошите навици
Според Божия закон, според Божието повеление преди да пристъпим към телесния плод, към това да се упражняваме по отношение въздържание към храната, трябва вътрешно, душевно да сме постигнали на първо място този вътрешен мир, помирение със себе си, със собствената си съвест и с нашите ближни, а по този начин ние вървим и по пътя на помирението с Бога, защото и през цялото време на поста е едно благодатно време за молитва, за вътрешно изпитване на собствената ни съвест и за възстановяване на нашето отношение с Бога и с ближните.
 
Македонският войвода убит от хора, на които вярвал
На 4 март, се навършиха 138 години от рождението на един от легендарните водачи на ВМРО Тодор Александров. Той е един от малцината герои в българската история, чийто гроб е възстановен и знаен. За неговото убийство най-достоверни са изследванията на историка Цочо Билярски, на които данни се доверяваме.
.
Между чука и наковалнята
Случи се така, че вече възприемаме света като враждебен, а липсата на доверие в институциите води до вземането на позицията, че всеки трябва да се оправя сам. Това за съжаление променя толерантността към насилието. То се възприема като нещо нормално, което се случва навсякъде.
.
Ченге без пистолет? Да бе, да
Преди години един от най-хубавите полицейски сериали по телевизията беше „Убийства в Мидсъмър“. Беше, защото и него развалиха. Та хубавото в този филм, освен прекрасната английска провинция, се състоеше в това, че инспектор Барнаби не разрешава случаите с пистолет в ръка, а по пътя на логиката.
.
На всеки полицейски тумбак – чифте пищови
Изразът, че веднъж на сто години пушката гърми празна не се отнася до полицаите. Що се отнася до тях, това се случва доста по-често. И съвсем не е нахалост. Симптом е на едно болно общество, в което хора с психика на престъпници се дегизират като служители на реда.
.
Спасение в канализацията
След като петдневното спиране на тока във Венецуела остави домовете без вода, Лилибет Техедор се озова в ситуация да търси вода на последното място, на което е очаквала - канализационна тръба в Каракас, изливаща отпадни води в река.
.
Кажи, баба, НАП!
Бабиното хоро вече е отживелица. На него място се появи ново – Нападжийско хоро. Стъпките нямат значение, инициативата ще заслужи потупване по рамото, а ако е рекъл Господ – и парично поощрение.
.
Инфарктът Facebook
Милиони потребители на Facebook и Instagram от Литва до Чили и от Аляска до Созопол изтръпнаха прединфарктно в откритието, че им е отнета свободата да лайкват, фийдват, споделят, докладват и инфлуенсират в нощта на 13 март. Хм... Датата сега я съобразих.
.