Тарикати прогониха трайно българите от Черноморието
Нова промоция измислиха по родното Черноморие. Предлагат на плажуващите безплатен чадър и шезлонг, но ако направят поне 30 лева сметка в заведението на плажа. Все по-често чувам приятели и познати, летували веднъж в чужди държави, да се заричат как повече никога няма да стъпят в български курорт. Така и става. Така става и с повечето хора, чиято почивка през лятото се изразява дори само във висенето на плажа. След такава „промоция” и най-големият родолюбец ще избяга от родното Черноморие. И ще отиде в Гърция например, където срещу едно фрапе от 3 евро можеш да кибичиш на плажа цял ден барабар с фамилията, вместо тук да шариш на ден 30 или 50 кинта. Там е по-евтино, по-чисто и ей го къде е.
 
Тези, които я проявяват имат нужда да привлекат вниманието ни, но и да покажат на себе си, че са силни и могат да се справят с всяка ситуация
По принцип лятото е сезон, който предразполага към по-свободно поведение, освен това високите температури на въздуха влияят върху целия ни организъм както на физиологичните ни показатели, така и на нашата психика. Всичко това е свързано с ускоряване на сърдечния ритъм, увеличаване нивата на някои хормони като тестостерон, адреналин и други, поради което ставаме по-избухливи, по-нервни, по-трудно се съсредоточаваме в ежедневието, по-разсеяни сме. Друга причина, която води до по-агресивното поведение през лятото е възможната дехидратация на организма.
 
Всеки си мисли, че е роден за велики дела и иска да печели пари, без да работи
Това, което ни пречи най-много е, че никой не си обича работата- Всеки си мисли, че е роден за велики дела и може да спечели пари без работа. Погледнете продавачките пред магазините - красиви момичета, гримирани, нагласени като модни икони. Пушат пред вратата с премрежен поглед, замечтани в магазина им да влезе принцът от „Пайнер” и да им предложи кариерата на фолкзвезда. Когато понечиш да влезеш в магазина, те гледат с досада: „Момент да си изпуша цигарата!” Къде го има това - в Брюксел, във Виена или в Париж? Гледам и в нашия бранш - идва млад автор, още нищо не написал, а почва да се пазари колко ще му платиш за публикуването. Навремето бях съгласен да печатам дори и без пари - само да си видя името. Днес всички искат да са сценаристи в ТВ шоуто, там са парите, пък може и да не си виждат името.
.
Адвокат с бански на лалета
Един инженер умрял. Отишъл при Свети Петър, цял ден чакал на опашка, за да получи разпределение и накрая го насочили към ада. Минало време, започнали незапомнени жеги. Свети Петър си помислил: „Тук в Рая не се диша от горещина. Я да ида да проверя?” Отишъл той в Ада и какво да види - прохладно, подухва ветрец, изобщо рай. Попитал Дявола каква е тази работа и той му отговорил: „А бе, нали ми изпрати един инженер миналия месец, та ми сложи климатик”. „Дай го този инженер насам - казал Свети Петър, горе в Рая не се живее от горещина!” „Аааа, не! - отговорил Дявола, щом си го изпуснал един път, сърди се на себе си. „Ще те съдя - разгорещил се Свети Петър.” „Кого ще съдиш, бе? Нали всички адвокати са при мен?”.
.
Царски летец отвлича самолет на Девети септември
Снастъпването на 9 септември 1944 г. бягство замисля огромна част от българското население, видимо обвързана с царската власт. Това особено силно важи за средния и висшия състав на българските въоръжени сили. За Военновъздушните сили възможностите за бягство са огромни. Всъщност първият успешен опит е извършен буквално на самия ден. Тогава летецът Ганчо Савов се отделя от групата си при боен полет и каца на летището в Прилеп, по това време все още окупиран от немците. На 12 септември 1944 г. висшият функционер на БРП(к) Добри Терпешев и още няколко представители на ОФ излитат със самолет „Юнкерс” от Пловдив в посока към Кавала. Придружават се от охранителен изтребител, воден от поручик Владимир Александров.
.
Играта „Син кит” влияе на мозъка
Интернет зависимостта е психично заболяване, проявяващо се в неустоимо увлечение към интернет, което има пагубен ефект върху пълноценността на човешкия живот. Това е съвременен проблем, който засяга преди всичко младите хора. Трудно е да си представим живота днес без компютъра, без информационните технологии, без социалните мрежи, но заедно с огромните преимущества се сдобихме и с много проблеми. Днес всичко се случва в интернет пространството - запознаваме с в интернет, поддържаме любовни и социални връзки в интернет, пазаруваме, провеждаме терапии, дори нашите деца играят в интернет.
.
Французите охладняват към Макрон
След избирането му на 7 май за президент на Франция британското сп. “Икономист” го изобрази как ходи по вода. Сто дни по-късно Еманюел Макрон рязко губи подкрепа в допитванията и е изправен пред нарастващ скептицизъм. Последните анкети са като аларма: само 36 процента от французите са доволни от работата на държавния си глава спрямо 62 процента преди три месеца, показват данните на института Ифоп. Подобен спад имаше само в подкрепата за Жак Ширак през 1995 г. “Еманюел Макрон излиза от “медения месец”, навлиза в ежедневието и плаща политическата цена за решенията си”, коментира Жером Фурке от Ифоп.
.