Железопътният транспорт си остава най-евтиният и най-екологичният, трябва да инвестираме в него
Само един от пет локомотива на БДЖ е напълно изправен. Всеки ден за пътническите влакове у нас липсват по около 15 машини, които да теглят композициите. А закъсненията от начална гара, още преди влакът изобщо да е тръгнал, са нещо съвсем обичайно в европейска България.
 
Хакерските атаки срещу важни държавни институции трябва да се класифицират като тероризъм
Годините на прехода, дето уж е приключил, но не съвсем, родиха своите афоризми, някои от които ще пребъдат и през идните десетилетия. Ако са ни останали такива, разбира се, а не ни изпържи някое слънчево изригване. Или ако не се удавим окончателно в собствената си глупост.
 
Този въпрос трябва да се обмисли от държавници и експерти, но без емоции, а рационално
Прави впечатление, че който е против задължителната казарма, принципно излиза с чисто емоционални възражения, без аргументи. Досущ като старите седесари с вълнени пуловери и „дисидентски“ бради, които викаха ууу и плюваха стария режим.
.
А военното обучение да го върнем ли?
Какво точно е останало от военните поделения, къде и как ще се кара задължителната казарма? Да започнем оттам. И ако някой може да даде смислен отговор как си представя това упражнение, да го направи тук и сега. Защото, каквото и да си говорим, казармата във варианта, в който сега се предлага, е по-скоро аналог на военното обучение. Два или три месеца в строя?
.
Аматьори
Да нападнеш маскиран и с нож готвачка на селска детска градина, докато готви за хлапетата, и да й вземеш 150 лв., каквато случка имаше през седмицата, е долна и жалка постъпка. Така се получава, когато си отидат професионалистите.
.
Катарзис? Агентите от ДС никога няма да го изпитат
Рязък емоционален преход, представляващ завладяващо чувство на състрадание, мъка, смях или друга крайна промяна в настроението. Това е определението на модната дума катарзис. Която много хора употребяват досущ като „млад меринджей“.
.