ЕГН-тата на гражданите са буквално навсякъде – в компютрите на банките и финансовите институции, в хотели и магазини. Толкова ли е страшно, че сакралните лични данни на 5 милиона българи станаха публично достояние?
И сиви, и сиви… би добавил компетентният по всичко българин, който освен за футбол, политика, жени и машинно гласуване, вече знае всичко за хакерите и техните окраски. Или ако не всичко, то поне най-важното. Като например, че има и сиви хакери. Нещо като лебедите, дето освен бели и черни, били и сиви също така. Което напомня за онзи поп, дето на някаква сватба невестата го попитала какво ще пие: вино, или ракия? И бира, чедо, и бира, скромно отговорил попът.
 
Не трябва да има безкрайни продължения на успешните филми
Едно нещо ако работи, не трябва да се пипа. Така казали руснаците през далечната 1977 г., когато произвели първата „Лада Нива“ и произвеждат кютючестият автомобил и до днес. Едно нещо, ако работи, трябва да го направим малко по-шаренко и по-ново, за да ни донесе още пари. Така казали американците през далечната 1977 г., когато пуснаха първите „Междузвездни войни“ и съсипаха хубавия филм с безумно тъпи продължения.
 
Приказката няма край, защо със сериалите да е различно?
Саманта Джоунс е гадина! Съвсем типично за нея. Можеше да не е толкова язвителна и груба. Ще се накефя, ако въпреки всичко се стигне до продължение на „Сексът и градът” и нея я няма в него. Така й се пада!
.
Алгоритъмът не взима рушвети
Нито една здравна система не е съвършена. Това каза поредният здравен министър Кирил Ананиев в понеделник по време на поредната кръгла маса, на която за пореден път беше обсъдено бъдещето на здравеопазването в България и необходимите промени в здравноосигурителния модел.
.
Руска рулетка с резервация в нета
Резервирането на квартири и хотелски стаи по интернет в цял свят е нещо съвсем нормално и рутинно. Все пак ХХI век е времето на IT технологиите и дистанционните връзки, чрез които без да ставаш от стола си можеш да обиколиш цялото земно кълбо. Че в добавка да прескочиш и до Луната или до Марс.
.
Още новини