Българчето е шампион на Испания в престижно първенство
9-годишният състезател мери сили с 40 деца от цял свят в едно от най-силните състезания
Българче е шампион на Испания с мотор и върви към втора титла в държавата със силни традиции в този спорт. Никола Николаев тежи 21 кг, преди дни духна свещичките за деветия си рожден ден и е на път да вдигне купата в испанския шампионат Ампа. Въпреки че се състезава с батковци до 15 г. и е най-малкият участник, два кръга преди края пилотът с надпис El Bulgaro (българинът) на екипа води с 20 точки. Последната си победа постигна преди седмица, на писта Хунеда. Коко се качва за първи път на мотор на 4 години. Вече е побеждавал сина на мениджъра на 6-кратния световен шампион Марк Маркес.
 
1,7 млн. лева заработи звездата без хонорарите от „Гласът на България” и концерта си в НДК
Музикант къща не храни. Тази поговорка опроверга за поредна година Владимир Ампов - Графа, който стана най-богатият изпълнител у нас. Изненадващият първенец по приходи остави зад себе си машини за хитове (и пари) като Лили Иванова, Васил Найденов и Веселин Маринов. Без да вдига шум около себе си, Ампов-младши е успял да изкара 1,7 млн. лева, което става видно от данъчната декларация за 2017 г. на фирмата му „Монте Мюзик”.
 
Актрисата се учи от сина си Адриан на търпение и безусловна любов
Казват, че който не се задоволява с по-малко от най-доброто, често го получава. Стига да има талант да се учи от житейските уроци и да умее да чака, градейки. За 20 години на сцената на Народния театър „Иван Вазов” пленителната актриса Биляна Петринска с упоритост разби клишето, че красивата жена може да играе само роли на...красива жена. Биляна не се боеше да развива острото си чувство за характерност и героините й да изглеждат нелепи, смешни, обикновени или когато трябва, дори невзрачни.
.