Макрон има за какво да благодари на късмета си, след като “Сините” спечелиха световната купа
Френският президент е в тон с химна на френския отбор през 1998 г.: “I Will Survive” (“Ще оцелея”)
Изглежда, че Еманюел Макрон отново извади късмет. Вълнуващата победа на Франция с 4-2 над Хърватия на финала на Световното първенство по футбол е точно тази добра новина, за която повечето президенти могат само да мечтаят. Това е втората световна купа за страната след успеха й като домакин през 1998 г., който предизвика вълна от национален оптимизъм. След 14 месеца на власт рейтингът на Макрон постоянно спада, стигайки до едва 40 процента. Въпреки че ръководи много икономически и социални реформи, 40-годишният бивш инвестиционен банкер е наричан от много критици от левицата “президента на богатите” и този етикет му подхожда.
 
Митанката пак сложи тъмните очила и застана за микрофона за песента Feelings
С колело в парка или по кецове, ръка в ръка със сина си. С айранче в радио-студиото или с лъснат чепик в телевизията. А отскоро и с тъмни очила зад микрофона. Митко Павлов е мултифункционална машина на много фронтове. А общият знаменател е забавлението. Да, той не е забавен само за пред хората, а хуморът му е втъкан в ДНК-то - тънък, умен, понякога дори неумишлен. Не му писва никога да опитва нещо ново и да признаем - винаги му се получава именно заради харизмата, която има, но не осъзнава напълно. Затова и често скромничи, но не куртоазно.
 
Въпреки смъртните заплахи Емануеле Модика продължава да рисува по площадите
На 81, самобитният творец Емануеле Модика изглежда поне с десетина години по-млад с будния си син поглед под снежнобелите коси. „Ако не бях станал художник, щях да се превърна в убиец. Бях готов да нарамя пушката и да отмъщавам. Трябваше да се освободя от яростта, която чувствах у себе си”, споделя Модика. Когато се зарича да поеме по драматичния път на вендетата е само на 23: видял е със собствените си очи трупа на своя баща, захвърлен в полето край Палермо. Мафията го е ликвидирала, защото не скланял да се откаже в нейна полза от парчето земя, което му позволявало да изхранва седемте си деца. Модика се опитва да изтръгне болката от това белязало го завинаги преживяване чрез своите картини, разказва документалната лента „Художникът с палатката” на режисьора Ренато Лизанти, представен премиерно на фестивала на биографичния филм в Болоня в края на юни.
.