Променят 8 стандарта на „Стара планина“
Шунката става по-безсолна и с по-малко мазнини
Кебапчетата и кюфтета, произведени по стандарт „Стара планина“, ще съдържат повече вода и по-малко мазнини.
 
Министерството на земеделието ще поддържа на интернет страницата си публичен национален електронен регистър на розопроизводителите, розопреработвателите, обектите за производство на продукти от цвят на маслодайна роза и на насажденията от маслодайна роза.
 
Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане изцяло нова Наредба за топлоснабдяването.
.
Тол таксите ще носят по 60 млн. лева месечно
Очакваните месечни приходи от тол системата са около 40-60 млн. лв., а разчетите, които сме направили, са, че за 2020 г. приходите от нея ще са в размер на 450 млн. лв. Това обяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БНР.
.
Четири банки са заявили интерес към гаранционния продукт на Фонда на фондовете, насочен към енергийна ефективност и иновации
Заявленията за участие, получени по процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Портфейлна гаранция с таван на загубите", са били отворени на публично заседание, състояло се днес в сградата на Фонда на фондовете, съобщиха от фонда.
.
БАБХ насочи за унищожаване над 44 кг мед за нарушения при етикетирането
Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ насочи за унищожаване 44 кг и 700 гр мед за нарушения при етикетирането.
.
Застрахователите с общ договор за щети в чужбина
До края на януари се очаква да бъде сключен презастрахователния договор по споразумението „Зелена карта“, с който да се гарантира изплащането на щети на клиентите на родните застрахователни компании по „Гражданска отговорност“ в чужбина.
.
Министър Танева откри българския щанд на международното изложение "Зелена седмица"
На "Зелена седмица" България участва за 31 път със собствен щанд. Българските продукти са представени в палата с площ 143 кв.м., от 19 български фирми. Продуктите, които ще могат да бъдат дегустирани от гостите на изложението са: вино, био продукти от етерични масла, био орехово масло, конвенционални и био пчелни продукти, био месни и млечни продукти, сладка, био тестени изделия, плодове и сокове.
.
Угояваме до 3 прасета в задния двор
В личните стопанства ще могат да се отглеждат за собствена консумация до три прасета.
.
Подкарахме още 35 000 нови коли
През 2019 г. в България са регистрирани 35 371 нови автомобила. Това е увеличение от 3% спрямо предходната година, когато регистрациите са били 34 332, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилната индустрия (ACEA).
.
КРИБ пое ротационното председателство на Асоциацията на организациите на българските работодатели
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пое ротационното председателство на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за 2020 г. от Българската търговско-промишлена палата, съобщиха от работодателската организация.
.
Искат 15% увеличение на заплатите във ВиК
Възнагражденията на работещите във ВиК сектора да се увеличат спешно с 15%. За това настоя президентът на КНСБ Пламен Димитров на съвместна пресконференция със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.
.
Глоба 4% от оборота при двоен стандарт на храните
Компании, които прилагат двоен стандарт при производството на храни за различни държави от ЕС, ще бъдат глобявани с 4% от годишния си оборот. Това предвиждат нови европейски плавила, които се очаква да станат част от европейското законодателство, коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред Дарик радио.
.
С 54 на сто повече заявления за закупуване на малки горски имоти
Това е с 54 на сто повече от заявленията, подадени през предишната кампания през 2016 година, когато те бяха 1112, информират от Министерството на земеделието, храните и горите.
.
Животновъдството ще бъде акцент на "Агра 2020"
За първи път ще бъдат показани бикове от десетте най-популярни месодайни породи в света.
.
Още новини