Всяка втора сделка - без отстъпка от цената, купувачите търсят предимно нови апартаменти
При всяка втора сделка в София продавачите не отстъпват от офертната цена. „Няма преговори по цената и тя не се променя. Повечето собственици смятат, че могат да вземат пълната стойност и това се получава”, каза генералният мениджър в брокерска компания Галин Гавраилов за „Монитор”.
 
Пазарът на офис площи в София остава активен, предвид продължаващото търсене от страна на основната група наематели - компаниите от IT и аутсорсинг компаниите, сочат данни на една от големите консултантски компании в сегмента.
 
България е в топ три на страните от Европейския съюз (ЕС) с най-голям ръст на строителството през юли, показват данни на европейската статистическа служба Евростат.
.
Бизнесът с държавни недвижимости през е-платформа
Продажбата на държавни имоти ще става само през електронна платформа. Това става възможно с приетата от кабинета Наредба за електронната платформа за продажба на имоти - частна държавна собственост и на имоти – собственост на търговски дружества с повече от 50% държавно участие в капитала, както на търговски предприятия, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50% държавно участие в капитала.
.
Погасяваме 20-годишни ипотеки за половината срок
Българите масово успяваме да погасим 20-годишни ипотеки в срок от 10-12 години. Това каза кредитният консултант Тихомир Тошев. „Това означава, че повечето българи успяват добре да се справят с кредитните си задължения”, поясни той.
.
В Плевен показват историята на 100-те ключови инвестиции за последните 20 години
Водещи архитекти от Плевен коментираха, че според тях, експозицията е ярко доказателство, че е време да се преодолее негативизмът, който се шири в представата за Северозапада и да се види с ясен поглед изграденото - показаните 100 знакови обекти дават нов облик на Плевен - най-големият град в Северозападна България и трети по големина на север от Балкана.
.
Премиерът Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
Трасето беше завършено шест месеца предсрочно, след като строителните дейности започнаха в края на март миналата година. За изграждането му са инвестирани 66 млн. лева от държавния бюджет.
.
Необходимо мобилизиране на всички резерви на пазара на труда
След 2020 година влиянието на негативните демографски процеси ще доведе до намаление на заетостта, като за периода от 2020 година до 2034 година, спадът в заетостта ще бъде около 6 процента и броят на заетите ще намалее до около 2 млн. 962 хиляди, което с около 190 хиляди по-малко заети през 2034 година спрямо базовата 2020 година.
.
Още новини