Фейсбук забранява изкуството, ако показва голотии
Случаите, в които социалните мрежи блокират акаунти заради изображения на голи тела, стават все повече. Снимка на Давид на Микеладжело изведнъж не може да бъде постната във Facebook, защото творецът е имал неблагоразумието да го извае изцяло гол, а когато статуята е „обута“ с боксерки, това става възможно и именно по тази причина в съзнанието на повечето потребители възниква цял букет от чувства, чиито нюанси варират от ярост до задоволство, а причината за това се крие във вариращата в съзнанието на всеки норма за прекрасното, без значение дали става дума за произведение на изкуството или фриволна снимка от плажа.
 
Общините са най-заинтересовани от културния туризъм, така че и средствата би трябвало да идват най-вече оттам
- Г-н Овчаров, какво е мнението ви за казуса „Скаптопара”. Археология или магистрала? - Няма пълно щастие, както казваше един колега. При всяко положение, трябва да има някакъв компромис между магистралата и археологическия обект. Много пъти съм казвал, за така наречената Скаптопара, защото ние започнахме да използваме това име, но всъщност имаме само един надпис и става дума не за град, както вече се говори, а за тържище, голям пазар на това място, че проучванията не дават категоричен отговор. Има селище очевидно, но това селище не е някаква сериозна градска структура.
 
Иван-Александър в битка с Андроник на 64 квадрата. Реалните исторически личности като белия цар Иван-Александър са пресъздадени с удивителна точност.
Да държиш историята в дланта си. Да движиш по шахматна дъска български болярин или византийски стратег от 13-и век. Такъв уникален шанс предлага невероятната творба на хасковлията Петър Талев. Тя е истински музей на балканското Средновековие, събран в 64 квадрата. Гордите осанки на царете се извисяват над всички. Но това не са познатите фигурки с кръстчета отгоре. Автентични и пресъздадени с ювелирна точност са образите на българския цар Иван-Александър и вазантийския император Андроник.
.
Хората не се поглеждат обективно в огледалото
Трябва да бъдем строги и обективни към собствения си гардероб и да разберем, когато е дошъл моментът да изхвърлим старите дрехи от него. Често хората са привързани към дрехите си, които са може би с отлично качество, но не си дават сметка, че тези костюми вече са отминали, отживели от естетическа гледна точка, а също и от гледна точка на начина, по който стоят, след като са били носени. Когато ги облечем, те самите изглеждат стари и износени.
.
Слай помпа мускули за София
Силвестър Сталоун яко помпа мускули преди идването си в София. Звездата сам се похвали в инстаграм как се набира у дома си в Калифорния в подготовка за ролята на Джон Рамбо, която смята да играе за последно. Петият филм от култовата екшън поредица ще бъде сниман у нас, а камерата трябва да се завърти на 1 септември. Освен „Рамбо V” 72-годишният Слай ще прави у нас и „Непобедимите 4”. Той завърши снимките на „Крийд 2” за Роки Балбоа като треньор.
.
Спанак и зеле – желязна комбинация
Супервитаминозната диета, при която отделни продукти трябва да се консумират няколко пъти дневно, не само помага да се отслабне, но и позволява да се избегнат тежки заболявания, съобщи Лайф като цитира “Бизнес инсайдър”. Специалисти от Националните здравни институти на САЩ съставиха списък с най-полезните за здравето продукти, които трябва да се ядат по-често и в по-големи количества. Честата консумация на зеле, включително цветно и брюкселско, позволява да се набавят калций, желязо, фолиева киселина, целулоза. Особена полезна е консумацията на спанак, който осигурява защита срещу инфекциозни болести и простуда.
.
Аспержи вещаят... съдбата на Брекзит
Малцина политолози се наемат да предскажат в дългосрочен план съдбата на Брекзит. За разлика от тях Джемима Пакингтън не отказва прогнози. Хваща наръч аспержи, мята ги нагоре и почва. Пък и да не познае, все тая. Вече е влязла в новинарските емисии. От години въпросната гадателка се занимава точно с това - жъне прогнози с лекота. Не є трябват стъклени кълба, бръмбари, гущери, крилца от прилеп, мравешка слюнка и други подобни. На нейната възраст хората се пенсионират и си гледат старините. Или както е у нас - поемат щафетата с внуците. 61-годишната Джемима няма никакво намерение да се отказва от печелившия си бизнес. Тя осигурява зрелища, за което є плащат.
.
Тайният код на Нютон
Много хора познават Нютон покрай историята с ябълката, която го цапардосала по главата, докато се излежавал под едно дърво. Безделничеството, което прозира от тази легенда всъщност е последното, с което би трябвало да се свързва този гениален учен, алхимик и окултист. Именно върху тези способности на Исак Нютон е композиран романът „Невидимото братство” на скандинавския писател Курт Ауст (ИК „Персей”). Около реалните факти, свързани с един мистериозен код, използван от Нютон, за да скрие откритията си в областта на непозволените науки, Ауст заплита интригуващ и впечатляващ сюжет.
.
Една нощ в покоите на кралицата
Исторически факти, художествена измислица и елементи на фантастика се преплитат умело в романа .„Възпоминание за манастира” (1982 г.), който разкрива яркия белетристичен талант на бъдещия нобелист Жозе Сарамаго (1922-2010 г.) и го налага като най-четения португалски писател. С епична сила на словото Сарамаго пресъздава великолепието на кралския двор, ужаса на Инквизицията и суеверието на народа. Редуват се епизоди, показващи битието и обичаите на обикновените хора, религиозни процесии и аутодафета, важни моменти от живота на кралското семейство… И на този пъстър фон се разгръща чистата и пламенна любов между Балтазар и Блимунда.
.
Играчка превръща таблета в образователно пособие
Да се контролира времето, прекарвано от децата пред екрана, е важно за повечето родители, но вече може да са сигурни, че децата се образоват, докато гледат в таблета. Компанията за играчки Play Shifu представи Plugo, игрална платформа, която се свързва с таблет и използва тактилни играчки, с които да се играят игри, които да направят интересно за децата изучаването на математика или лексика.
.
Топ 10. Места, където времето винаги е хубаво
Винаги, когато трябва да се планира някое пътешествие, възникват опасения за това какво време ви очаква. Theactivetimes е подбрал 10 дестинации, за които тези опасения не важат. Това са уникални кътчета на планетата, където времето винаги е хубаво. Така че не ви остава нищо друго, освен да се потопите в рая на вечната пролет. Всеки има свое определение за идеално време. Някои могат да прекарат всичките 365 дни от годината, облечени в най-топлите си зимни дрехи и да покоряват склоновете. Но може би повечето ще се съгласят, че лекият пролетен и летен климат е любим и подходящ за прекрасен ден в планината.
.