Ива знае английски и китайски, а отскоро изпълнява и команди на български
Ива владее английски и китайски, а от скоро се учи да говори и български език. Тя вече може да поздравява на нашия език, да танцува при отправена молба, да пуска музика или филм. Ива всъщност е умен социален робот - Sanbot Еlf, с четири камери, седем микрофона, инфрачервени датчици, изпълнителни механизми за движение на глава, ръце и тяло.
 
Обичаният актьор подарява на старозагорци едно безплатно представление
Обичаният български актьор Васил Михайлов е удостоен с голямата награда Аскеер за цялостен принос към театралното изкуство. Това съобщи Милен Миланов, председател фондация Академия “Аскеер”. За водеща мъжка роля са номинирани Деян Донков за “Калигула” от Албер Камю на Диана Добрева в Народния театър “Иван Вазов” и за “Палачи” от Мартин МакДона на Стоян Радев в Театър “София”,
 
Изпълнителният съчетава хипхоп, джаз, соул, фънк и африкански звуци
Кендрик Ламар е носителят на престижната награда „Пулицър” за музикален изпълнител. Той получи признание за новия си албум Damn и така стана първият изпълнител, който носи наградата и не твори класическа или джаз музика. Според комисията, Кендрик Ламар и неговото творчество обрисуват най-добре картината и условията в афроамериканския живот.
.
Секссимволът Иван Иванов замени киното с кози
Големият български актьор Иван Иванов отдавна избяга от светската суматоха и артгилдията, а напоследък споделя, че дори козите го вълнуват повече от киното.
.
Роботи дебнат за бежанци по границите
Роботи, изобретени у нас, могат да контролират границите и да засичат преминаващи бежанци. Това разказа директорът на Института по роботика към БАН
.
Харизмата на добрата кралица Бес
В началото на годината издателство „Апостроф” постави началото на амбициозна поредица, посветена на биографиите на значими исторически личности като
.
ФБР дири керван с два тона злато
Жителите на градчето Дрифтууд в щата Пенсилвания вярват, че по време на Гражданската война в съседната гора е изчезнал керван с два тона злато.
.
Между любовта и вечността, която изглежда толкова нетрайна
Всеки знае, че най-трудното нещо е да се извиниш. Дали това ще е осъзнато желание, компромис или проява на воля, когато цялото ти същество се бунтува - решението е тежко,
.
Гласът на звездите
Очертава се една провокационна събота. Внимавайте какво и на кого споделяте, къде какво оставяте и на чия територия се разполагате.
.
.
Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев: Затоплянето крие риск от нови болести
 
Поради доста сериозните температурни смени минахме през една вълна на респираторни вируси, които не бяха грипни. Характерното при тях е, че протичат сравнително леко – в рамките на 2-3 дни. В момента сме в преходен период. Грипът свърши, почти приключва и периодът на масово разпространените респираторни вируси, но идва моментът за характерните за пролетта и лятото ентеровируси, както и заболяванията, които се предават с комари и кърлежи.

Трудно е да прогнозираме дали тенденцията на проява на лаймска болест ще се запази именно защото сме на доста ранен етап от развитието, кърлежите сега започват да стават активни. При всички случаи не трябва да пренебрегваме влажния пролетен сезон. Сега на много места са избуяли треви и храсти, което е благоприятна среда за кърлежите. Същото важи и за комарите, защото пък има нови заблатени места и стари разливи, така че не е изключен някакъв пик. Затова още през февруари всички РЗИ пуснаха указания към общините да стартират навреме мерките за обработки на площите, за да е ефективна борбата, да намалим техния брой и рискът от заразяване да е по-нисък.