Постановката е последната премиера в Сатирата за тази година
Дългоочакваната постановка по мотиви от безсмъртния роман на Сервантес „Дон Кихот де Ла Манча” ще бъде последната премиера на Сатиричния театър „Алеко Константинов” за тази година. Драматургичната версия „За какво ви е Дон Кихот?” е на Юрий Дачев, а режисурата - на Бина Харалампиева. Постановъчният екип включва също Елица Георгиева, която е автор на декорите, Свила Величкова - костюми и грим, композитор е Асен Аврамов, а хореограф - Ана Митева.
 
Актьорът, чиято втора кино родина стана България, е в преговори за снимки в северната ни съседка заради финансови стимули
Джерард Бътлър е в преговори за една от главните роли във военната драма David Berman’s War, чиято клапа се очаква да щракне скоро в Румъния. През последните години актьорът се прочу с любовта си към България, като у нас той е работил по заглавия като „Код: Олимп”, „Код: Лондон”, „Код: Ел Ей” (Angel Has Fallen) и Hunter Killer.
 
Проектите за виртуална реалност доминират над тези с библиотеки, музеи и лаборатории
Министерството на образованието и науката ще стартира национална програма, с която да бъдат обхванати добрите иновации в училищата. Тя ще стартира през 2019-а с бюджет от 1,5 млн. лв. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев по време на първия национален форум за иновации, в който взеха участие над 600 представители на училищата, регионалните управления на образованието, висшите училища, бизнеса и родителските организации.
.
Още три спускаеми апарата ще последват “ИнСайт” на Марс
Още три спускаеми апарата - от САЩ, Европа и Китай, ще последват “ИнСайт” на Марс, съобщи Асошиейтед прес. Освен тях към Червената планета
.
По следите на Шерлок Холмс
В световната детективска литература има трима герои, превърнали се в легенда - Шерлок Холмс, Еркюл Поаро и Филип Марлоу.
.
Социалните мрежи се ориентират към онлайн търговията
Социалните мрежи се променят, навлизайки в онлайн търговията, съобщи германското списание “Шпигел”. Мрежи като Фейсбук (Facebook), Инстаграм (Instagram) и Снапчат (Snapchat)
.
Топ 10. Най-добре платените певици
Тази година донесе сериозно раз-местване на пластовете в шоубизнеса. За първи път от много време насам попиконата Мадона не е в десетката на най-добре платените певици.
.
Гласът на звездите
В съботния ден вървите против усещанията си, а това до вечерта ще ви създаде доста главоболия. Родените в първата декада може да имат проблеми
.
Имена
.
Цитат на седмицата
 
"Замърсяването от 1 печка на дърва е равно на замърсяването от 18 автомобила. В София има 50 000 домакинства, които се отопляват с дърва и въглища."

д-р Александър Симидчиев, председател на сдружение „Въздух за здраве”, пред bTV

Актрисата Марта Вачкова: Винаги можеш да научиш нещо ново от хората край теб
 
Обичам да гледам колегите как се справят на снимките на последния сезон на „Откраднат живот”. От всеки има какво да научиш. Янина Кашева е изключителна актриса, с огромен опит. Знае как да се концентрира, гласът й е мек, топъл. В театъра тембърът е много по-пробивен. Трябва да те чуват и на последния ред. Дикцията е съвсем различна. Мария Каварджикова все едно вдишва въздуха, когато говори, толкова тихо, тихо, навътре, навътре... Гледайки ги, все нещо хващаш. Ако уважаваш, ако цениш този срещу теб, винаги нещо попиваш от него.

В момента е много интересно в Киноцентъра, снимат се 3 или 4 продукции едновременно на различни места. Една реклама се снима в Римския град с много интересни костюми и декорация; „Рамбо” снимат на друг сет; английски сериал снимат. Всеки ден инспектирам по обяд, когато е най-топличко. Спомням си, като бях малка и гледах американски филми, в които показват как актьорите се разхождат между декори, различни сетове, актьорите отиват да обядват. Да речем, ти снимаш в съвременен костюм, до теб е Фред Флинтстоун или извънземни – различни епохи. Точно това сега се случва вече тук в Киноцентъра.