България със стабилен напредък за присъединяване към ЕРМII
До края на април 2020 година България се очаква да получи покана за чакалнята на еврозоната. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов. По думите му напълно възможно през пролетта е страната ни да бъде приета в механизма ЕРМII, така наречената чакалня на еврозоната.
 
„3,7% е ръстът на БВП на страната ни през третото тримесечие на 2019 г. спрямо съответното на 2018 г. Това е четвъртият най-добър резултат в целия ЕС“. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.
 
Цените на месните продукти ще скочат с над 10% от началото на следващата година. Това ще стане факт, ако търговските вериги подпишат договори с производителите на колбаси на новите по-високи цени, заяви председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов на дискусия „Да на българските храни!“.
.
През 2020 г. ще се осигуряват обучения по търсени на пазара на труда професии
Според министъра професионалното ориентиране е за хора от всички възрасти и е важно да се разшири достъпът до него.
.
Растежът на българската икономика е един от най-високите в ЕС
Основни индикатори като капиталова адекватност, ликвидност са над средните за ЕС. Очакването ми е, че българската икономика и българските банки ще останат стабилни през следващата година, независимо от неблагоприятната външна среда”, допълни Димитър Радев.
.
Още новини