Английският гълта цяла заплата, семейства олекват за занималня
Частните уроци удариха 1000 лева на година, показа репортерска проверка. Ден след старта на учебната година тийнейджъри вече тръгнаха на курсове. Най-много средства се харчат за подготовката за националното външно оценяване в 7-и клас. Между 20 и 40 лева на час върви индивидуалното обучение на децата по български език и математика.
 
59 на сто от анкетираните са категорични, че учителите не трябва да удрят учениците
Резюме
 
Очаквам близо 2000 училища в страната да кандидатстват, за да получат финансиране за електронни дневници от Министерството на образованието и науката по Националната програма за "Информационни и комуникационни технологии". Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
.
40 000 хлапета са върнати в час
Общо 40 000 деца и ученици бяха върнати в училище през изминалата учебна година, като сред тях има и над 16-годишни, които са записани за първи път на училище. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева.
.
Янка Такева, председател на учителския синдикат: Образованието вече е национален приоритет
Не може човек да бъде успешен, ако няма образование, социални компетенции, трудови навици, ако няма отношение към обществото. Безспорно един от факторите за интереса към учителската професия е заплащането.
.
.
Сайтове за учители
Мрежа на новаторите

 
Това е мрежа и общност на учителите новатори. Има списък с онлайн курсове, които се изучават в платформата. Сред тях има курсове с кредити за иновативно училище, облачни технологии в образованието, създаване на електронно учебно съдържание, компютърно моделиране с Майнкрафт и др. 

Бърз избор

 
Учители БГ е сайт, който ви дава възможност бързо и лесно да откриете Учител, Треньор, Детегледачка, Детски психолог, Училище, Занималня, Детска градина, Ясла, Курс, Школа, Детски кът, Детски клуб или Спортен клуб, които се намират във вашия район или според желано разстояние до вас. Осигурява сортирани по качество и място резултати за хиляди специалисти в над 500 специалности от различни области. 

За педагози

 
Информационна платформа за педагогически специалисти, която подкрепя дейностите по ПРОЕКТ BG05M2OP001-2.010-0001 КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Аз, учителят

 
Мисия на “Аз, учителят” е да покаже множеството отдадени учители в българското образование, да разкаже техните истории и да покаже добри и работещи практики, за да може всеки да открие нещо за себе си, което да помогне в неговата работа! Най-важното нещо, което “Аз, учителят” иска да постигне е да спомогне за популяризирането на учителската професия сред младите хора, за да я направи харесвана и предпочитана.