Общото събрание на НАТФИЗ избра за свой ректор проф. д-р Станислав Семерджиев с подкрепа от 93 процента.
 
България и Катар ще обменят опит, свързан с управлението на училищата, обучението и методите на преподаване, учебните програми и оценяването на постиженията на учениците и на учителите.
 
Всеки пети преподавател в училище или детска градина у нас е в предпенсионна възраст, показват данни на Националния статистически институт.
.
Кандидатстването за статут на българско неделно училище в чужбина ще става по електронен път
Кандидатстването за вписване в Списъка на българските неделни училища в чужбина от тази година ще може да става по електронен път, съобщиха от Министерството на образованието и науката.
.
Раници на чина спират преписвачите
Раниците станаха щит срещу преписване в някои училища. Преподаватели ги слагат на чиновете между децата, когато правят тестове или решават задачи, разказаха пред "Телеграф" родители, запознати с практиката. Така раниците се превръщат в преграда, която скрива листовете на учениците и те трудно могат да надничат в работата на съседа си.
.
МОН въвежда диктовка от аудиозапис на изпита в 4-и клас
Диктовка от аудиозапис на изпита след 4-и клас въвежда образователното министерство. Според експертите от МОН така всички деца ще имат равни условия за провеждане на теста, защото сега някои учители четат текста с различно темпо. Родители и учители обаче не са съгласни с новото изискване.
.