Сагата с партийната субсидия достигна нива на драматизъм, достойни за перото на Шекспир
Десните партии трябва да си намерят читави консултанти, за да спрат да повтарят старите грешки
Eдин от любимите афоризми на нобелиста по икономика Милтън Фридман (1912-2006) е, че за каквото и да ви говорят, става въпрос за пари. Разбира се, всъщност става въпрос за ресурс, който може да се купи с пари. Но това с парите е някак по-разбираемо. И е вярно само докато цените са стабилни и е ясно кое колко струва. Сега например кило хляб е 2 лева. Днес, а дай Боже и утре. Но това ще е така, докато има хляб и докато хората вярват, че той струва 2 лева. Но когато думне хиперинфлацията, всички вкупом ще разберем, че не точно парите са били важни. А примерно колко буркана имаме в мазето. На свой ред бурканите ще придобият смисъл само за тези, които си имат и калашник, за да си ги пазят. В горния контекст именно бурканите и калашникът, барабар с мунициите, са ресурсът.
 
Предизборната коалиция, сформирана от олигархичния кръг „Агнешки главички” на Иво Прокопиев, е на път да се разпадне още преди да се яви на избори. Причината е прозаична за бутиковите формации, които предварително знаят, че не могат да се надяват на голяма електорална подкрепа - разпределяне на избираемите места в кандидатдепутатските листи. “Дабълчета, Зелените или ще имат водач в София, или потъвате. Мерси!” Това написа в профила си във Фейсбук идеологът и дългогодишен шеф на партия „Зелените” Петко Ковачев. Неговата партия заедно с ДЕОС, зад която стои ортачката на Прокопиев - Саша Безуханова, предоставиха регистрациите си на „ДАЙ, България”, за да може от тяхно име още непризнатата от съда партия да се запише в ЦИК за вота.
 
Партията на евродепутата Николай Бареков „Презареди България” все пак ще се яви на изборите. ВАС отмени отказа на ЦИК и задължи комисията да регистрира партията за участие в изборите на 26 март, като даде възможност на Бареков да посочи кое име да се впише в бюлетината – „България без цензура” или „Презареди България”. Произнасянето на ВАС не подлежи на обжалване. В съобщението на съда се посочва, че ЦИК е отказала регистрация в нарушение на правилата, още повече че при внесените от партията документи е нямало нередности.
.