Бълнуванията му по US закона „Рико“ показват откровена патология. Опитът да се скрие грабежа на БГ Мадоф ще е толкова сполучлив, колкото и напъните по закона „Магнитски“
Сайтът „Фрогнюз“, списван от агент Академик, заби в земята всички досегашни фалшиви новини. В небрежно нахвърляна на коляно статия, озаглавена „21 адвокати на Пеевски и ПИБ в Ню Йорк, съдът ще вади сметки и офшорки на депутата“ агент Академик надмина себе си по измислици и откровени лъжи. Как ги съчинява само – имало решение на магистратите да бъдат разсекретети банковите сметки на депутата Пеевски в чужбина и собствениците на свързаните с него офшорки, ...през септември било вероятно на Пеевски да му бъде повдигнато обвинение по закона „Рико“, свързано с ново разследване срещу него от ФБР и други институции в САЩ, противодействащи на прането на пари и укриването на доходи..., това било надлежно обяснено на зам.- главния прокурор Иван Гешев, който бил в САЩ през март т.г.... и още куп откровени глупости.
 
Паникьосани, поръчителите на опорки опряха и до агентите. Обединяват ги общите цели – да прикрият истината за големите кражби
Страх! Това прозира от нефелните опити на олигарха Прокопиев да атакува депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски с каквото намери. Изчерпал набора си от опорни точки, Иво Прокопиев панически прибегна и до последната спасителна сламка – агентите на Държавна сигурност, които започнаха да се появяват в неговите издания като коментатори със специално препечатани техни Фейсбук статуси.
 
Стефанов и адвокат Карадалиев разнасяли крупни суми, за да измъкнат Василев, осигурили бягството на фараона през Гърция
Агент Академик от ДС Огнян Стефанов и обвиняемият за пране на пари адвокат Лазар Карадалиев са получили над 1,2 млн. лева, за да измъкнат от наказателно преследване банкера беглец Цветан Василев дни преди фалита на КТБ през 2014 г. Това разкри в спецсъда основният свидетел по делото за аферата с източването на милиарди от банката Бисер Лазов.
.
Стефанов взел 250 бона на ръка от банкера-беглец
Огнян Стефанов е бил чест гост в кабинета на Цветан Василев на 12-ия етаж в сградата на бул. „Цар Борис III“ 159, разкри ключовият свидетел по делото Бисер Лазов в края на март тази година. На някои от тези срещи той е получавал крупни суми пари в брой.
.
Становището на правната кантора „Морган Луис и Буке“ – на адвокат Кенет Шактър, което той даде специално за „Телеграф“
По отношение на заведеното в САЩ дело срещу общо 24 ответника, в качеството си на процесуален представител на двама от тях, в това число г-н Пеевски и притежавано от него търговско дружество, мога да заявя следното: Образувани са две напълно идентични граждански дела във федерален и щатски съд в Ню Йорк.
.
Цинизмът му стигна до там да се обяви за самоубит
Цинизмът и псевдогероичната поза на Огнян Стефанов стигнаха дотам, че миналата седмица той обяви, че ще бъде самоубит. В собствените си очи агентът на ДС се сравни с Йосиф Хербст и Гео Милев и от позата на морален ментор с бяла риза, той оплака, че прокуратурата желае смъртта му, защото е неудобен.
.