Николай Малинов се опитва да превърне България в пета колона на Москва
Свърза Василев с олигарха със забрана от ЕС Малофеев и ген. Решетников
Няма нищо лошо в това да си русофил, американофил или кубофил. Стига това да е свързано с убеждения. Дългогодишният председател на Национално движение „Русофили” Николай Малинов не е убеден русофил, а по-скоро интересчия. В добрия смисъл на думата това означава да гони собствените си интереси. В лошия - да прокарва чужди интереси. Когато и както да агитира за Кремъл, на човек му се иска да го попита: „Кого точно имате предвид? Поименно ги назовете.” Защото Малинов преследва интересите на съвсем конкретни хора. А покрай тях избуява и собствената му кариера. Когато напусна БСП през 2015 г., той зае героична поза и излезе с декламация, че се разделя с партията, защото тя била проводник на американски идеи. В гневно писмо той упрекна соцръководството за колебливото му и често противоречиво, по думите му, отношение към проекти като строежа на АЕЦ „Белене” и газопровода „Южен поток”, с което „БСП загърбило българския интерес и обслужвало чужди геополитически стратегии”.
 
Българския Мадоф Цветан Василев се е опитал на три пъти да открадне TV7 и News7 с помощта на руските си ортаци Малофеев и Косарев, за да превърнат двете български медии в пропаганден рупор на Кремъл. В един от тези напъни му помага проруският бивш издател на в. „Дума“ Николай Малинов, който запознал Малофеев с Василев. Константин Малофеев е сред първите граждани на Федерацията, включени в забранителните списъци на ЕС и САЩ.
 
Движението на българските русофили, предвождано от бизнесмена Николай Малинов, преследва политическата цел за връщането на България в орбитата на Русия. Това гласят част от изводите в статията “Паметниковата обсебеност на българските русофили”. Сайтът „Кода”, за който работят няколко реномирани англоезични журналисти, публикува в края на миналата година тази статия от канадския публицист Майкъл Колбърн, посветена на българските русофили и тяхното национално движение начело с Николай Малинов.
.
Синдиците на КТБ пускат медальони на търг
Златни и сребърни медали и медальони, собственост на фалираната от банкера беглец Цветан Василев КТБ, продават на търг синдиците на източения трезор. Това става ясно от обявление за провеждане на наддаването. На търг са предложени 298 броя ценни изделия от благородни метали. Става въпрос основно за златни и сребърни монети (медали), които банката е продавала като сувенири, обясни пиарът на синдиците Александър Кацаров. Изделията се предлагат заедно в една група.
.
Протеже на Путин хвали идеите му
Ливадийският форум, на който Николай Малинов щедро представя идеите си за пропагандна инвазия на русофилството, се провежда под патронажа на знаковата фигура в политическия живот в Русия Валентина Матвиенко. Тя заема поста председател на Съвета на Федерацията на Русия и е известна като едно от най-верните протежета на самия руски президент Владимир Путин. Матвиенко е фармацевт по образование, но на практика прекарва цялата си трудова кариера като партиен работник, а след Перестройката - като държавен служител. Големият й възход в политиката е при втория президентски мандат на Путин, когато укрепва стабилно позициите си.
.