Дясната ръка на олигарха Иво Прокопиев ще коли и беси в учредената на Ивановден партия на кръга „Агнешки главички” ­ „Да, България”. Макар разградският фалирал енергиен бос да не присъства на самото събитие, явно в опит да скрие факта, че участва във формирането на партията, той спусна изпълнителния директор на дружеството си „Алфа финанс холдинг” ­ Юри Катанов за член на другарския съд на организацията. Катанов бе избран за един от седмината членове на Националната контролна комисия на партията. Нейната роля ще бъде да решава кой от партийците да бъде гонен и ще тълкува спорни въпроси от устава по свое усмотрение.
 
Псевдопрезидентът на България заедно с още 16 политически трупове, слугуващи на милиардера Джордж Сорос, направиха последен отчаян опит да противопоставят новата президентска администрация в САЩ на руското правителство. Поредният от безбройните дипломатически гафове, които направи Плевнелиев, е да постави подписа си под патетично писмо до новоизбрания US президент Доналд Тръмп, в което заедно с още 16 пенсионирани европейски лидери го призова да не се сближава с президента на Русия Владимир Путин. Всъщност основната част от писмото е отчаян вопъл Тръмп да не сваля санкциите срещу Русия заради ситуацията в Украйна. За хищните интереси на Сорос в Украйна свидетелства и изтекъл в интернет протокол от „закуска с американския посланик (в Украйна - бел.ред.)
 
Тръмп взе на мушка спонсор №1 на Агнешката партия
Новоизбраният Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп взе на мушка скандалния милиардер Джордж Сорос. Известно е, че той налива милиони в грантаджиите, стоящи зад Агнешките главички, които се крепят благодарение на драгалевския политически лаборант Иван Костов и куп олигарси като Иво Прокопиев и Сашо Дончев. Тръмп смята да обвини Сорос в „заплаха за националната сигурност на САЩ”, след като встъпи в длъжност в края на месеца, съобщи usapolitics24hrs.com. Външният министър на Русия Сергей Лавров е бил помолен от преходния екип на новоизбрания американски президент да предостави всички налични информации, свързани със Сорос, позовавайки се на документ от 6 март 2014 година. Става дума за специално нареждане, подписано от президента Барак Обама, което носи името „Блокиране на собствеността на определени лица, свързани с със ситуацията в Украйна”.
.
Прокопиев - клиент на прокуратурата
Енергийният олигарх и гуру на Агнешките главички и „Да, България”, замислена като партия на мафията - Иво Прокопиев, стана клиент на прокуратурата във вторник, на емблематичната дата 10 януари. Той е обвинен като помагач на бившия финансов министър Симеон Дянков за аферата с „ЕВН Електроразпределение България” АД. Според обвинението в периода от май до юни 2011 г. Прокопиев, в съучастие като помагач със Симеон Дянков - вицепремиер и министър на финансите по това време, умишлено е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията. Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл. 283а, т. 1, вр. чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4 вр. ал.1 от НК, за което законът предвижда от 3 до 8 години затвор.
.