Ислямска държава пое отговорността за взривяването на църкви и хотели
Кървавите атентати в Шри Ланка навръх католическия Великден, при които загинаха над 300 души и стотици други бяха ранени, са отмъщение за нападенията срещу мюсюлмани в новозеландския град Крайстчърч, предаде АФП. Това обяви зам.-министърът на отбраната на южноазиатската страна Руван Виджевардене в парламента, цитиран от агенцията.
 
Сред убитите има 39 чужденци
Съпружеска двойка камикадзета са били в сърцето на заговора за взривяването на хотели и църкви в Шри Ланка, предаде в. „Сън“. Броят на жертвите от касапницата достигна 359 души, съобщиха местните власти.
 
Предвид развитието на ситуацията в Шри Ланка и евентуалната вероятност от нови терористични актове, Министерството на външните работи отново предупреди българските граждани да не предприемат пътуване до тази страна до нормализиране на обстановката.
.
Откриха завода за новите Ф-16 за България
Американската отбранителна компания „Локхийд Мартин“ преряза лентата на нов завод в Грийнвил, щата Южна Каролина, където ще се произвеждат изтребители Ф-16 за съюзниците на САЩ по света, предаде в. „Пост енд куриер“.
.
Лидерът на "жълтите жилетки" си пусна отпуска
Емблематичната фигура на френското движение на "жълтите жилетки" Ерик Друе обяви във Фейсбук, че спира за момента участието си в протестни прояви заради заплахи срещу семейството му, обиди и огромна умора, предаде Франс прес.
.
Селските райони на Испания - арена на битка за гласове
Традиционният двупартиен политически пейзаж в Испания, в който по-рано доминираха левоцентристките социалисти и консерваторите от Народната партия, сега вече е раздробен на пет основни политически партии, включително новопоявила се крайнодясна формация. Това отприщи ожесточена битка за гласове в свръхпредставените в парламента селски райони, където може да бъдат спечелени близо една трета от местата в долната камара.
.