Високите данъци заглушиха обещанията на СИРИЗА
Масовото изоставяне на СИРИЗА от гласоподавателите от средната класа ще бъде основната причина за задаващото изборно поражение на премиера Алексис Ципрас на предстоящите, твърди “Файненшъл таймс". Гърците от средната класа бяха ударени тежко от рязкото увеличение на данъците и в резултат не могат да бъдат убедени от слабото икономическо възстановяване при Ципрас. Според гръцки анализатори разликата с Нова демокрация в проучванията е твърде голяма, за да бъде компенсирана във времето, което остава до изборите на 7 юли.
 
Проевропейският политик Павел Филип стана и.д. президент
Конституционният съд на Молдова осъди „яростните атаки" от чужбина срещу решението му де факто да свали проруския президент Игор Додон, предаде ДПА. Миналия уикенд Конституционният съд на Молдова реши, че Додон трябва да бъде освободен от функциите си, защото не е изпълнил конституционното задължение да състави правителство в предоставения му срок.
 
Лидерката на управляващия в Германия Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер подчерта значението да се спази поставената от НАТО цел за изразходване на минимум 2 процента от брутния вътрешен продукт на всяка страна членка за отбрана, предаде ДПА.
.
Жената на Труман ремонтирала 4 години Белия дом
Мястото за „Къщата на президента“ било избрано лично от първия държавен глава на САЩ Джордж Вашингтон. Той организирал конкурс за изграждането на резиденцията. Предложени били девет проекта, като за победител бил обявен роденият в Ирландия архитект Джеймс Хобан.
.
По пътя на ментора Назарбаев
През цялата си политическа кариера той поставяше лоялността пред личните си амбиции. Касим-Жомарт Токаев, избран за президент на Казахстан, застава начело на централноазиатската страна, обещавайки да следва пътя, начертан от неговия ментор Нурсултан Назарбаев.
.
Бил Клинтън: Косово заслужава членство в ЕС и НАТО
Бившият президент на САЩ Бил Клинтън заяви в Прищина, че Косово е „пример за демокрация и заслужава членство в ЕС и НАТО“. „Смятам, че целият свят може да вземе пример от Косово как израсна и как живее в мир със своите съседи“, каза още бившият американски президент.
.