Поне четирима души бяха убити и най-малко 13 ранени след стрелба на празничен базар в града
Аентатор уби четирима и рани тежко 13 човека, след като откри стрелба на Коледния базар във френския град Страсбург. Състоянието на някои от ранените е критично и се очаква броят на жертвите да нарасне. Френската полиция обяви, че стрелбата близо до Коледния базар в Страсбург е терористичен акт.
 
Евролидерите няма да предоговарят споразумението за излизането на Острова от ЕС
Британската министър-председателка Тереза Мей бе подложена на вот на недоверие, след като 48 депутати от нейната консервативна партия поискаха такова гласуване, предаде Би Би Си. Мей се възпротиви на инициативата и заяви, че един нов премиер би бил изправен пред избора “да забави или дори да спре Брекзита”.
 
Мафиотите ближат рани след ключови арести
Коза Ностра преживява трудни времена, уверява генералът от карабинерите Джузепе Говернале, който ръководи Дирекцията за разследване на мафията. Според него сицилианската мафия “даже не контролира изцяло наркотрафика на острова, а е принудена да се съюзи с Ндрангета (калабрийската мафия) за доставките”.
.
Франция подгони руските тролове
Френските власти предприеха разследване срещу руски тролове в социалните мрежи, които може да са се намесили в протестите на „жълтите жилетки”, предаде в. „Паризиен”.
.
Хашоги личност на 2018 г. според сп. „Тайм”
Саудитският журналист Джамал Хашоги, който бе убит на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, бе определен за личност на годината от списание “Тайм”,
.